Kasım Şeşo: Büyük operasyon için Barzani'den talimat bekliyoruz

Ezidi Peşmerge Güçleri Komutanı Kasım Şeşo, IŞİD’e karşı büyük operasyon için hazırlıkların tamamlandığını ve Başkan Barzani’nin talimatını beklediklerini ifade etti.

01.03.2015, Paz - 12:02

Kasım Şeşo: Büyük operasyon için Barzani'den talimat bekliyoruz
Haberi Paylaş
Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) web sayfasına konuşan Kasım Şeşo, IŞİD’in Kürdistan topraklarından çıkartılması için bütün planların yapıldığını belirtti.

Komutan, planın Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin izlediği politikayla başarıya ulaşacağını kaydederek, “Tahmin ediyorum ki Nisan gibi Şengal bölgesinde bir tek IŞİD’li kalmayacak” dedi.

IŞİD’in bölgedeki saldırılarına ilişkin olarak da Şeşo, “Örgüt yolun sonuna geldi. Saldırıları çok dağınık bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Saldırıları her zaman peşmerge tarafından püskürtülüyor” diye konuştu

Peşmerge Güçleri Komutanı Tuğgeneral Haşim Siteyi de, saldırılara ara vermelerinin nedenini açıklayarak, “önemli bir plan üzerinde çalıştıklarını, zamanı gelince Şengal cephesinde saldırıya geçeceklerini” belirtti.

Peşmerge Güçleri ile Ezidi Kürt savaşçıları, 20 Aralık 2014’te, büyük birlikler halinde girdikleri IŞİD’in işgali altındaki Şengal ilçesini tamamen kontrol etmişti.

“Başkomutan” sıfatıyla Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin yönettiği Şengal Operasyonu, 17 Aralık’ta başlamıştı.

Kürt güçleri, Zumar’ın güney cephesindeki köyler dahil 17 -18 Aralık’ta 700 kilometrekare alanı kurtararak Şengal Dağı’na ulaşmıştı.

Peşmerge Güçleri 19 Aralık’ta Sınune nahiyesinin, kent merkezi dahil tamamı kurtarmıştı.

Musul\'un Şengal ilçesi, 3 Ağustos\'ta IŞİD\'in eline geçmişti. İlçe ve köylerini terkeden yüzbinlerce kişiden 30 bini, Şengal Dağı\'na sığınmıştı. Ezidiler’in 20 bini, güvenli kara koridorunun açılmasıyla Halk Savunma Birlikleri (YPG) kontrolündeki Rojava sınırı güzergahından Duhok iline nakledilmişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6503 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:22:09
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x