Kürdistan Bölge Başkanlığından Bombardımana Kınama ve Uyarı!

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, bu sabah Kandil Dağı eteklerinde 8 sivilin hayatını kaybetmesine yol açan Türk Ordusu\'nun bombardımanını kınadı.

01.08.2015, Cts - 09:18

Kürdistan Bölge Başkanlığından Bombardımana Kınama ve Uyarı!
Haberi Paylaş

Başkanlık internet sayfasında yer alan açıklamada, şehit yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu. Açıklamada şöyle denildi: “Kürdistan Bölgesi’nin sivil halkının şehit olmasına neden olan bu bombardımanı kınıyoruz. Türkiye, sivilleri yönelik bombardımanı tekrarlamamalıdır. Sivillerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bu tür saldırılar hiçbir gerekçeyle açıklanamaz.”

Artık Kürdistan Böglesi halkının bu savaşa ve çatışmalara kurban olmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, “PKK güçleri, savaş alanını Kürdistan Bölgesi’nden uzaklaştırmalı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, savaşın devam etmesinin sivillere daha fazla zarar vereceğine vurgu yapılarak tarafların yeniden barış sürecine dönmesi talep edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bugün sabahın erken saatlerinde Kandil Dağın eteklerine yaptığı bombardımanda 8 sivil hayatını kaybetti, 9 kişi de ağır yaralandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3842 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:11:58
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x