Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden PKK’ye: Düşmanlıktan vazgeçin

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kerkük Yumurtalık Petrol Boru Hattı\'na HPG tarafından yapılan saldırıyı kınadığı açıklamada, PKK\'yi düşmanlık siyasetinden vazgeçmesi konusunda uyardı.

31.07.2015, Cum - 18:38

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden PKK’ye: Düşmanlıktan vazgeçin
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, “PKK’yi Kürt milletinin rızkını sabote etmekle” suçladı.

Bakanlar Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kerkük Yumurtalık Petrol Boru Hattı’na Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK tarafından yapılan sabotaj şiddetle kınandı.

PKK’den “Güney Kürdistan’a düşmanlık etmekten vazgeçmesi” ve bu tür olayları tekrarlamaması istenen açıklamada, “Bağdat’ın bir yılı aşkın süredir bütçe göndermemesi, IŞİD’le savaş ve sayıları bir miyon 800 bini bulan göçzedeler nedeniyle çok ağır bir ekonomik krizden geçmekteyiz. Petrol satışı, maaşlar ve milletin ihtiyaçlarıyla diğer sorunlar için en temel gelir kaynağımız” denildi.

Bakanlar Kurulu Başkanlığı, “Bu sabotaj Kürdistan halkına, Peşmerge Güçleri’ne ve Kürdistan Bölgesi’ndeki göçzedelere karşı yapılan bir sorumsuzluktur” ifadelerine de yer verdi.

PKK’nin, “Kürt milletinin rızkını sabote ettiği” belirtilen açıklamada, tüm siyasi taraflardan saldırıyı Mahkum etmeleri istendi.

29 Temmuz’da Şırnak Cizre ilçesinde sabote edilen petrol boru hattına yönelik saldırı, PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) tarafından, bir sonraki gün resmi internet sayfasında üstlenilmişti.

Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan bir yetkili, boru hattındaki onarımın dün büyük ölçüde tamamlandığını söyledi

Yetkili, Kürdistan petrolünün Türkiye’ye 40 ve 46 inçlik iki borudan aktarıldığını ancak daha çok 40 inçlik borunun kullanıldığını belirtti.

Kerkük - Yumurtalık Petrol Boru Hattı üzerinden, Türkiye\'nin Ceyhan Limanı\'na ulaşan Kürt petrolü, buradan dünya piyasalarına ihraç ediliyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4255 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:06:06:04
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x