Kürdistan Bölgesinin 7 milyar dolar borcu var

Kürdistan Parlementosu Mali Komisyon Başkan Yardımcısı Dilşad Şeban hükümetin 7 milyar dolar borcunun olduğunu açıkladı.

06.10.2015, Sal - 14:40

Kürdistan Bölgesinin 7 milyar dolar borcu var
Haberi Paylaş

Bazı Kürdistan parlamenterleri, Kürdistan hükümetinin 20 milyar dolar borçlu olduğunu iddia etmişti. Bu iddialar üzerine,Kürdistan Parlementosu Mali Komisyonu Başkan Yardımcısı Dilşad Şeban konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kürdistan Parlementosu Mali Komisyonu Başkan Yardımcısı Dilşad Şeban bazı parlamenter ve siyasi çevrelerin hükümetin dış borçlarına ilişkin bilinçli spekülasyon yaptığını ve bu propagandaların Kürtlerin ülkelerinden göç etmesine sebebiyet verdiğini belirtti.

Irak merkezi hükümetinin Şubat 2014 tarihinden itibaren Kürdistan bütçesini kesmesi ardından IŞİD saldırıların başladığını belirten Dilşad Şeban, Kürdistan hükümetinin memur maaşlarını ödeyebilmek için borç aldığını dile getirdi.

Goran Parlementeri Elî Heme Salih bir açıklamasında hükümetin 20 milyar dolar borcunun olduğunu, bu borçların büyük bölümünün Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na ait olduğunu iddia etmişti.

Kürdistan Parlamentosu Başkanı Yûsif Mihemed, hükümetin 20 milyar doların üzerinde borçlandığını ve hükümetin bundan sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Kürdistan Parlementosu Mali Komisyon Başkan Yardımcısı Dilşad Şeban, hükümetin 7 milyar dolar borcunun olduğunu ifade ederek, ”Petrol şirketlerine 1 miyar 600 milyon dolar borcumuz var. Bu borç Doğal Kaynaklar Bakanlığınca maaşlar için alınmıştır.

1 milyar 200 milyon dolar yerel petrol şirketlerine borç var. 1 milyar 200 milyon dolar ise maaşların ödenmesi için bankalardan alınan borçtur ” dedi. Şeban, hükümetin borçları üzerine siyaset yapılmasının doğru olmadığını belirterek, bu tür propagandaların halkın umutlarının kırılmasına ve göçün artmasına sebep olduğu belirtildi

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2698 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:07:22:37
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x