Kürdistan Hükümeti’nden Paris toplantısına tepki

Kürdistan Bölge Hükümeti, IŞİD’e karşı Paris’te yapılacak toplantıya Kürdistan Bölgesi’nden temsilcinin katılmamasına tepki gösterdi. \n

02.06.2015, Sal - 10:38 [ Güncellenme: 02.06.2015, Sal - 12:04 ]

Kürdistan Hükümeti’nden Paris toplantısına tepki
Haberi Paylaş
Bugün Fransa’nın başkenti Paris’te aralarında Irak’ında yer aldığı 20 devlet IŞİD’e karşı mücadele konulu bir toplantı düzenliyor. Toplantıya davet edilmemesi üzerine Kürdistan Bölgesi Hükümeti bir açıklama ile tepkisini dile getirdi.

Hükümet adına yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışilişkiler Ofisi, Paris toplantısına Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’nden temsilci davet etmemesini eleştirdi. Irak hükümetinin uluslararası toplum gibi Peşmerge’nin IŞİD’e karşı göstermiş olduğu kahramanlığa saygı göstermesi gerektiği vurgulanan açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin topraklarına sığınan bir buçuk milyon mülteci için göstermiş olduğu çabayı görmesi geretiğini belirtildi.

Hükümet, IŞİD’e karşı mücadelede aktif olan Kürdistan Bölgesi’nin temsiliyetinin Irak devleti tarafından gözardı edilmesini eleştirdi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışişler Ofisi açıklamasının devamında Paris toplantısında, Irak hükümetinin Irak’ın tüm kesimlerini temsil etmediğinin altını çizerek bu konuda uluslararası toplumu duyarlı olmaya davet etti.

Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın federal bir bileşeni olduğu hatırlatılan açıklamada, Anayasa’nın 105. maddesi gereği dış toplantılarda merkezi hükümete bağlı tüm kesimlerin kendini temsil etme ve dile getirme zorunluluğu olduğu ifade edildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3856 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:48:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x