Bağdat Hükümeti anayasaya uymazsa Irak parçalanabilir

Kürdistan Parlamentosu Başkanı Dr. Yûsif Mihemed Sadiq, ”Bağdat hükümeti anayasaya uymazsa Irak’ın parçalanabileceğini” söyledi. \n

25.03.2015, Çar - 09:35

 Bağdat Hükümeti anayasaya uymazsa Irak parçalanabilir
Haberi Paylaş
Kürdistan Parlamentosu Başkanı Dr. Yûsif Mihemed Sadiq bölgedeki son durumu ve Kürdistan Bölgesi’nin Irak ile yaşadığı krizi CBC Arapça servisine değerlendirdi.

Yûsif Mihemed Sadiq, Kürdistan Bölgesi’nin kalkınması için ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda bir çok projelerinin olduğunu ancak IŞİD saldırısından dolayı bu planları hayata geçiremediklerini kaydetti.

Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkiler hakkında ise Kürdistan Parlamentosu Başkanı, ”Her iki hükümetin son dönemde çabaları sözkonusu. Umarız sorunlar diyalogla çözülür.” biçiminde konuştu.

Sadiq, ” Bağdat Hükümeti şunu iyice anlamalı; Irak artık eski Irak değildir. Merkezi bir yönetimle değil, federal bir sistemle yönetiliyor. Eğer anayasaya bağlı kalınmazsa Irak’ın tek parça halinde kalmasını kimse garanti edemez.” ifadelerini kullandı.

IŞİD saldırılarına karşı verilen mücadele hakkında ise Yûsif Mihemed Sadiq, ” IŞİD’in bu kadar büyümesi Irak’ın kokuşmuş sorunlarının sonucudur. Peşmerge Güçleri koalisyon devletlerinin de desteği ile teröre ağır darbeler vurdu.” şeklinde değerlendirdi.

Ancak Bağdat hükümetinin Peşmerge’nin IŞİD karşısında göstermiş olduğu başarıya saygı göstermediğini belirten Kürdistan Parlamentosu Başkanı Sadiq,” Anayasal bir hak olmasına rağmen maalesef Bağdat hükümeti Peşmerge maaşlarını dahi ödememektedir.” dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2563 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:39:43
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x