İngiltere'de yaşayan Kürt savaşçıdan kan donduracak iddia

15 yıl önce Kürdistan\'ı terkederek İngiltere\'ye yerleşmiş olan bir Kürt, IŞİD\'e karşı savaşmak için geri döndüğü Kürdistan\'da savaşırken, oğlunu kurtarmak için IŞİD karargahına giden bir anneye, öldürülmüş oğlunun etinin yedirildiğini iddia etti.

02.03.2015, Pts - 07:45

İngiltere'de yaşayan Kürt savaşçıdan kan donduracak iddia
Haberi Paylaş
IŞİD’e karşı savaşmak için Kürdistan Bölgesi’ne giden Kürt asıllı İngiliz Savaşçı, terörist örgütün elinde bulunan oğlunu görmek için karargâhlarına giden bir anneye öldürülmüş öz oğlunun etinin yedirildiğini iddia etti.

West Yorkshire’da güvenlik görevlisi olarak çalışan Yasir Abdullah, IŞİD teröristlerinin Kürdistan’daki köyüne 6 mil kadar yaklaştığı haberini alınca, IŞİD’e karşı savaşmak için 2000 yılında ayrıldığı Kürdistan Bölgesi’ne gitmeye karar verir.

36 yaşındaki Kürt savaşçı Kürdistan’a gitmeden önce 100 sterlin harcayarak internet üzerinden askeri malzeme ve yanısıra bir suikast tüfeği satın alır.

Daha sonra Kürdistan Bölgesi’ne giderek, IŞİD’in ataklarına karşılık savaşan Kürt ve Peşmerge güçlerinin bulunduğu savaş gücüne katılır.

Abdullah geçen hafta İngiltere’ye döndü ve The Sun gazetesine yaptığı bir söyleşide, oğlu IŞİD tarafından yakalanarak Musul’a götürülen yaşlı bir Kürt kadının IŞİD teröristlerini ziyaret ederek oğlunun serbest bırakılmasını talep ettiğini ancak teröristlerin öldürdükleri oğlunun etini kendisine yedirdiklerini anlattı.

Dört evlat babası Abdullah gazeteye şunları anlattı:

“Oğlunun IŞİD’in elinde olduğunu öğrenen anne onu bulmak için IŞİD’in karargahına gitti ve oğlunu görmek için onlara yalvardı.

Anneyi karşılayan üst düzey IŞİD yetkilisi anneye uzun bir yolculuk yaptığı için yorgun olduğunu, oğlunu görmeden önce bir parça dinlenmesini, daha sonra kendisine oğlunu göstereceklerini söyledi.

Anneye bir bardak çay getirdiler ve pişmiş et, pirinç ve çorbadan oluşan bir yemek getirerek ikram ettiler. Kürt anne IŞİD’lilerin göründükleri kadar zalim olmadıklarını, nazik ve kibar olduklarını düşünmeye başlamıştı.

Teröristlerin bu nazik yaklaşımları karşısında oğlunu görebileceği umudu yeşeren anne, oğlunun IŞİD teröristleri tarafından öldürüldüğünden ve doğranarak yemeğe katıldığından habersizdi. Yemeği bittikten sonra anneye oğlunu görmek isteyip istemediğini sorun terörist olumlu yanıt alınca da, gülerek “Az önce onu yedin.” dedi.

IŞİD’in terörist eylemlerinin sınırı yok

Abdullah cephede bulunduğu süre içerisinde şahit olduklarını anlatırken, IŞİD’in bölge sakinlerini çağırıp tehditler savurduğunu, kimilerini kaçırıp biat edene kadar canlı canlı gömerek terörize ettiğini anlattı.

Yanısıra terörist örgütün insanların katıldığı bir şenlik eşliğinde cezaevlerine tıktığı bazı mahkumları yakarak öldürdüğünü ve kendi kuzeninin de IŞİD örgütünün bir saldırısında öldürüldüğünü anlattı.

Yorkshire’de bulunan ailesinin yanına dönmesine rağmen, yarım bıraktığı işi bitirmek, IŞİD’in yenilgiye uğratılmasına yardım etmek amacıyla en kısa süre içerisinde Kürdistan’a geri döneceğini söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 21966 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:00:10
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x