McCain: Kürdistan hükümeti ve halkı örnek davranış sergiledi

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşen Amerika Cumhuriyetçi Parti\'nin önde gelen senatörlerinden John McCain \'Kürdistan bölgesinin askeri ihtiyaçlarını değerlendirecek ve bunların temini için çaba göstereceklerini\' belirtti.

30.11.2015, Pts - 17:34

McCain: Kürdistan hükümeti ve halkı örnek davranış sergiledi
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi Hükümeti resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Erbil\'deki görüşmede Barzani ile McCain, Ortadoğu\'daki son gelişmeler ile IŞİD karşıtı mücadeleyi ele aldılar. Görüşmeye, Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, ABD\'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ve bazı ABD\'li askeri yetkililer de katıldılar.

McCain\'in, Peşmerge güçlerinin IŞİD\'e karşı elde ettiği kazanımlara dikkati çektiğinin belirtildiği açıklamada, Şengal\'i kurtarması nedeniyle Barzani ve Kürdistan halkını tebrik etti.

McCain\'in, Kürdistan Bölgesi ve Peşmergenin acil ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra, bunları ABD yönetimiyle paylaşacakları ifadesine yer verilen açıklamada, \"Kürdistan bölgesinin askeri ihtiyaçlarını değerlendireceği ve bunların temini için çaba gösterileceği, Kürdistan bölgesi hükümeti ve halkının, sığınmacıları barındırmada ve yardım etmede sergiledikleri örnek davranışın aynısını kendilerinin de yapmaya çalışacakları\" ifadesine yer verildi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani de ABD\'nin Peşmergeye askeri eğitim desteğinin etkili olduğunu belirterek, terörizmin kökünün kurutulması için ABD\'nin yardımlarını arttırmasını istedi.

Irak ve Suriye\'den çok sayıda sığınmacı barındırdıklarını ve ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası kamuoyunun daha fazla destek olması gerektiğini kaydeden Barzani, Erbil-Bağdat arasındaki görüşmelere de değindi ve Irak hükümetiyle iyi ilişkilere sahip olmak istediklerini, sorunların çözümü için her türlü diyalog ve müzakereye hazır olduklarını bildirdi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3579 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:15:02
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x