Mesrur Barzani: Irak pratikte parçalanmış durumda

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Amerikan Kongresi Senatörü Marco Antonio Rubio ile yaptığı görüşmede ‘‘Irak’ın bütünlüğü için biz çok çabaladık ancak Irak pratikte parçalanmış durumdadır’’ dedi.

05.05.2016, Per - 09:18

Mesrur Barzani: Irak pratikte parçalanmış durumda
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Mesrur Barzani dün makamında Amerikan Kongresi Senatörü Marco Antonio Rubio ve ABD Erbil Başkonsolusu’nu kabul etti.

Görüşmede; IŞİD ile mücadele, Musul operasyonuna hazırlık ve ABD ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gündeme geldi.

Senatör Marco Antonio Rubio, Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD ile mücadeledeki rolüne dikkat çekerek ‘‘Kürdler terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelede dünyada önemli bir yere sahiptir’’ dedi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani ise görüşmede, Musul operasyonu ardından bölgede yaşayan farklı etnik grupların haklarının garanti altına alınması gerektiğinin altını çizerek, Peşmerge Güçleri’ne askeri-ekonomik yardımların yapılması gerektiğini belirti. Mesrur Barzani, ‘‘Peşmerge Güçleri de ırak askerleri gibi silahlandırılmalı’’ dedi.

Irak’ta meydana gelen son gelişmelerin de gündeme geldiği görüşmede Mesrur Barzani, ‘‘Bağdat’taki mantık, ortak yaşam ve paylaşımı kabul etmiyor. Biz, Irak’ın bütünlüğü ve ortaklığı için elimizden geleni yaptık. Ancak Irak pratikte parçalanmış bir ülkedir’’ ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı, IŞİD ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden ABD askeri için ABD halkına başsağlığı dileyerek, Kürdistan Bölgesi’nin ABD ile olan ilişkilere büyük önem verdiğini kaydetti.

Mesrur Barzani şunları ifade etti:

‘‘Biz birlikte teröre karşı kan döktük, bu nedenle iki ülke ilişkileri çok önemlidir. İki ülke arasındaki ilişkilerin ve dostluğun devam etmesini istiyoruz.’

basnews
Bu haber toplam: 2747 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:00:53:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x