Mesrur Barzani: Peşmerge’nin tank ve ağır silaha ihtiyacı var

Kürdistan Bölgesi Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Peşmerge Güçleri’nin en temel sorunun silah ve askeri malzeme eksikliği olduğunu kaydetti. Barzani, ”Peşmerge Güçleri’ne en son 4 ay önce yardım ulaştı” dedi.

04.09.2015, Cum - 06:18

Mesrur Barzani: Peşmerge’nin tank ve ağır silaha ihtiyacı var
Haberi Paylaş

BBC kanalına konuşan Kürdistan Bölgesi Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’ne ödemesi gereken bütçeyi kesmesinin IŞİD’e karşı mücadeleyi negatif yönde etkilediğini belirtti. Bu sebeple Peşmerge Güçleri’nin askeri malzeme ihtiyacının tamamlanmadığını belirtti.

Mesrur Barzani konuşmasında Peşmerge’nin elinde ağır silahın olmadığını belirterek, “IŞİD ile mücadele için ağır silahlara ihtiyacımız var. En son Mayıs ayında uluslararası koalisyon devletleri silah yardımı yapmıştı” dedi.

Almanya hükümeti kısa bir süre önce Peşmerge Güçleri’ne Milan anti tank füzesi göndermişti. Mesrur Barzani özellikle bu tip silahlara ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

IŞİD’e karşı bin kilometrelik bir alanda savaş yürüttüklerinden bahseden Barzani, bu sebeple her cepheye yetecek ağır silahları olmadığını vurguladı.

Kürdistan Bölgesi Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı, Kürdistan Bölgesi’nin sadece anti tank füzelerine değil, savaş cephesinde tankların kendisine de ihtiyacı olduğunu altını çizdi.

IŞİD’in Peşmerge Güçleri’ne karşı kimyasal silah kullanmasına ilişkin ise Barzani, “On binlerce Peşmerge savaş cephesinde ve kimyasal silah tehdidi altında ama sadece bin adet maske gönderilmiş” ifadelerini kullandı.

Barzani konuşmasının sonunda, Peşmergelerin kurşun geçirmez yelek, kimyasal silahlara karşı koruma maskesi ve tanklara ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2946 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:48:37
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x