Mesud Barzani'nin gözyaşlarına hakim olamadığı o an

3 Şehit annesi Ayşe Hanım, kendisinden geciken ziyaretinden dolayı özür dileyen Mesud Barzani\'ye \"Üzülme, onlar ailem için büyük bir onur bıraktı. İki oğlum daha var. Onlar da Kürdistan topraklarını savunmak için canlarını feda etmeye hazır’ dedi.”

03.02.2015, Sal - 13:37

Mesud Barzani'nin gözyaşlarına hakim olamadığı o an
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, IŞİD’e karşı savaşta dökülen her damla kanın hikayesinin ‘büyük bir destan’ olduğunu söyledi.

Londra’da yayımlanan El-Hayat gazetesine konuşan Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, savaşta yaşanan en dramatik şeyin, sabah görüştüğü bir Peşmergenin akşam vurulma haberini duyması olduğunu söyledi.

Zumar Cephesi’nde El-Hayat gazetesi muhabiri Ğesan Şerbil’in sorularını yanıtlayan Barzani, ”Hayatım boyunca unutamayacağım bir durum” diye nitelendirdiği 25 Kasım 2014’te Zumar’da yaşamını yitiren 3 kardeş Peşmerge’nin ailesine yaptığı ziyareti anlattı.

Gazetede Barzani’nin sözleri şu şekilde yer aldı:

”Şehid 3 kardeş Peşmerge’nin Soran’daki ailesini ziyaret ettim. Şehitlerin annesi Ayşe hanım ve eşleri beni karşıladı. Ayşe hanımın torunları etrafımda toplandı. Öyle bir atmosfer vardı ki, anlatması bile çok zor. Ayşe hanıma, ‘hepimiz seninle gurur duyuyoruz ki sen şehit annesisin, savaşta şehit düşen diğer Peşmergeler de senin çocukların. Hepimiz senin evlatlarınız. Allah’tan sana ve hepimize sabır diliyorum. Ziyaretimde geciktiğim için özür diliyorum’ dedim.

Ayşe hanım bana; ‘Üzülme, onlar ailem için büyük bir onur bıraktı. İki oğlum daha var. Onlar da Kürdistan topraklarını savunmak için canlarını feda etmeye hazır’ dedi.”

El-Hayat muhabiri o anı; ”Barzani bu olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı ve ağladı” sözleriyle yazdı.

Mesud Barzani, El-Hayat muhabirinin ”Sizce savaşta en dramatik şey nedir?” sorusuna, ”Savaşta dökülen her damla kanın hikayesi büyük bir destandır. Ancak en acı olanı, sabah görüştüğünüz bir Peşmerge’nin akşam şehit olduğunu duymak. Bir düşünün; şehit olanın ya babası ya da bir kardeşi de mutlaka şehittir” sözleriye yanıt verdi.

Gazete, Kürdistan Bölge Başkanı’nın IŞİD’e karşı savaşta şuana kadar 800 Peşmerge’nin şehit düştüğünü, bunlardan 300’ünün komutan olduğunu, 17 bin km’lik işgal toprağının kurtarıldığını ve yaklaşık 3 bin IŞİD’linin öldürüldüğünü söylediğini aktardı.

Yazıda Barzani’nin şu sözlerine yer verildi;

”Bağdat’ı bilgilendirdim ve teröristleri bitirmek için savaşa hazır olduğumuzu söyledim. Ancak bir şart da ilettim. Bize gerekli silahların verilmesini istedim. Bir daha teröristlerin sivil ve günahsız insanları kaçırmasına, kafalarını kesmelerine müsaade etmeyeceğiz. Vahşi teröre yardım edenleri de hiç bir zaman unutmayacağız. Bunları intikam için söylemiyorum, adalet için belirtiyorum”

El-Hayat’taki yazıda ayrıca Barzani’nin, ”Nuri Maliki en zor zamanda Kürd halkının maaşlarını kesti. Ancak yine en zor durumda Kürd halkı Peşmerge’ye yardım ettti. Bazen bir cephenin tüm ihtiyaçları halk tarafından karşılandı.” sözlerine yer verildi.

Çeviri: BasNews
Bu haber toplam: 15253 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:19:22:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x