Mesut Barzani kurban bayramını da peşmergelerinin arasında geçirdi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani Kurban bayramının birinci gününde Xazır cephesinde bulunan Peşmerge güçlerini ziyaret etti ve bayramı Peşmergelerin arasında geçirdi.

25.09.2015, Cum - 08:40

Mesut Barzani kurban bayramını da peşmergelerinin arasında geçirdi
Haberi Paylaş

\"\"Kürdistan Bölgesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün (24 Eylül 2015) Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani Kurban bayramı münasebetiyle Xazır cephesindeki Peşmerge Güçlerini ziyaret etti ve bayramın birinci gününü Peşmergeleri arasında geçirdi.

Başkan Mesut Barzani dün gerçekleşen bu ziyaretinde Xazır cephesindeki peşmergelerin bayramını kutladı ve “buradan, Xanekin’den Şengal’e kadar Kürdistan halkının, insanlığın ve insani değerlerin savunulmasında büyük rol oynadıkları için Kürdistan Peşmergelerinin her birine şükranlarımı sunuyorum,” dedi.

Dünkü ziyaretinde, geçtiğimiz ayın sonlarında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Üyesi ve Xazir Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Feridun Ciwanroyi’de anan Başkan Barzani, “Ciwanroyi’nin çok önemli bir rol üstlendiğini, IŞİD teröristlerine karşı yürütülen savaşta, Kürdistan topraklarının savunulması için Xazır cephesinde kahramanca ve başarılı bir şekilde vazifesini ifa ettiğini,” vurguladı.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Üyesi Feridun Ciwanroyi, 28 Ağustos 2015 gece saat 00:30 sularında Xazır-Erbil yolu üzerinde aracının devrilmesi sonucu yaşamını yitirmişti.

Yaşanan trafik kazasında, Xazır Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Feridun Ciwanroyi olay yerinde yaşamını yitirirken, 5 Peşmerge de yaralanmıştı.

\"\"

Doğu Kürdistan’ın Ciwanro kentinde dünyaya gelen, Feridun Ciwanroyi, Güney Kürdistan’daki 1967 yılı Eylül ve Mayıs direnişlerinde yer almış bir Peşmergeydi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3851 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:46:14
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x