Musul’da 300 Ezidi’nin idam edildiği haberine yalanlama

Kürdistan Bölge Diyanet İşleri Bakanlığı Ezidi Komisyonu Başkanı Hayri Bozani, basında çıkan IŞİD\'in bu hafta içinde Musul\'da 300 Ezidi Kürdü idam ettiği şeklindeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

03.05.2015, Paz - 12:44

Musul’da 300 Ezidi’nin idam edildiği haberine yalanlama
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölge Diyanet İşleri Bakanlığı Ezidi Komisyonu Başkanı Hayri Bozani, basında çıkan IŞİD’in bu hafta içinde Musul’da 300 Ezidi Kürdü idam ettiği şeklindeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Kürdistan Bölge Diyanet İşleri Bakanlığı Ezidi Komisyonu Başkanı Hayri Bozani basında çıkan ”Musul’da 300 Ezidi Kürdü Katledildi” şeklindeki son haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Musul Valisi Usame Nuceyfi’nin kişisel facebook hesabından ve ardından başka kaynaklardan servis edilen Musul’da yüzlerce Ezidi Kürdün idam edildiği şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirten Bozani, ”Bazı tarafların sevis ettiği ve Musul Valisi Usame Nuceyfi’nin de facebook üzerinden paylaştığı haberler bize de ulaştı. Ancak bu haberleri doğrulayacak hiç bir bilgi yada belge yok.” dedi.

IŞİD’in son bir hafta içersinde Musul ve çevresinde tuttuğu Ezidi kadın ve erkeleri bir birinden ayırdığı ve farklı bölgelere götürdüğü yönünde bilgi aldıklarını da aktaran Ezidi Komisyonu Başkanı Hayri Bozani, ancak bu kişilerin infaz edilmediğini söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2789 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:21:45
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x