Musul'da dengeleri değiştirecek gelişme

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Behram Doski, Musul’da dengelerin IŞİD aleyhine değiştiğini belirterek : ’’IŞİD mevzilerinin haritaları Peşmerge’nin eline geçmiştir.

26.01.2015, Pts - 11:50

Musul'da dengeleri değiştirecek gelişme
Haberi Paylaş
Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı, Musul’da dengelerin IŞİD aleyhine değiştiğini belirterek’’ Daha önce IŞİD Şengal’e mühimmat ulaştırmak için 40 kilometrelik bir mesafe katediyordu fakat şimdi bu mesafe 400 kilometreye çıktı’’ dedi.

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Behram Doski, Şengal Cephesi’ndeki son durumla ilgili BasNews’e özel açıklamalarda bulundu.

Peşmerge Komutanı, IŞİD’in hareket kabiliyetinin giderek azaldığını vurgulayarak: Peşmerge’nin Musl-Şengal- Telafer’in Suriye’ye doğru uzanan anayolu kontrol etmesi ve Musul’da IŞİD mevzilerini bombalamaya başlaması IŞİD üyelerinin büyük bir korkuya kapılmasına neden oldu. IŞİD, daha önce kendi savaşçılarına yardım etmek için 40 kilometrelik bir yol katediyordu şimdi bu mesafe 400 kilometreye çıktı’’ ifadelerini kullandı

Komutan Doski Musul’un merkezinde durumun kötü olduğuna dikkat çekerek: ’’IŞİD mevzilerinin haritaları Peşmerge’nin eline geçmiştir. Şimdi Peşmerge Güçleri IŞİD’in Musul’daki mevzilerini kolayca bombalayabilir. Orada yaşayan sivil halkın can güvenliğini dikkate aldığımız için roket atışları yapamıyoruz ama IŞİD’e karşı bombalamalar da başlamış durumda. Musul’da halk IŞİD’e karşı sesini yükseltmeye başladı’’ değerlendirmelerinde bulundu.

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Behram Doski’ye göre, Peşmerge Güçleri Başkomutanı Mesud Barzani’nin ’’IŞİD’in Irak’tan tamamen çıkarılması’’ yönünde talimatı var.

Komutan Doski, Barzani’nin hazırladığı savaş haritalarının IŞİD’in yenilgisinde büyük payı olduğunu da dile getirdi.

Basnews
Bu haber toplam: 5667 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:04:57:17
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x