Musul'da Peşmerge ile IŞİD arasında çok büyük çatışma: Çember içinde çember

Peşmerge güçlerinin, IŞİD’in oldukça büyük bir saldırısı sonucu patlak veren şiddetli çatışmaların yaşandığı Tilisquf’un tüm kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

03.05.2016, Sal - 11:47 [ Güncellenme: 03.05.2016, Sal - 15:57 ]

Musul'da Peşmerge ile IŞİD arasında çok büyük çatışma: Çember içinde çember
Haberi PaylaÅŸ

Cephede bulunan Peşmerge kaynaklarından elde ettiğimiz bilgilere göre Kürdistan Bölgesi’nin Duhok ile Musul arasında kalan Tilisquf bölgesinde, gönüllü Peşmergelerin de bulunduğu Peşmerge güçlerine IŞİD teröristleri tarafından bugün sabah saatlerinde oldukça kapsamlı bir saldırı düzenlendi.

Saldırıya katılan kalabalık IŞİD teröristleri, patlayıcı bomba yüklü çok sayıda hammer zırhlı araç ve 4 iş makinasının öncülüğünde Tilisquf bölgesinde bulunan Peşmerge güçlerine saldırı düzenlediler.

Peşmerge güçlerinin IŞİD saldırısına anında karşılık verdikleri ve yaşanan şiddetli çatışmaların ardından saldırının başarıyla püskürtüldüğü, 100’ü aşkın teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

Saldırının öncü gücünü oluşturan 18 hammer zırhlı araç, 6 askeri araç ile 4 dozerin imha edildiği çatışmaların hala devam ettiğini vurgulayan kaynaklar, aralarında kuzeyli gönüllü peşmergelerin de bulunduğu bazı gönüllü peşmergelerin köy içinde çembere alındığı, gönüllü peşmergeleri çembere alan IŞİD teröristlerinin ise Peşmergeler tarafından kuşatıldığını dile getirdiler.

Bir Amerikalı asker de yaşamını yitirdi

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyona bağlı savaş uçaklarının da hava operasyonuyla destek verdiği çatışmada henüz kimliği belirlenemeyen bir Amerikalı askerin yaşamını yitirdiği, 4 Peşmergenin de şehit olduğu ancak şehit sayısının artabileceği belirtiliyor.

Yanısıra Misqelat köyünde 30’dan fazla IŞİD teröristinin cesedinin köy içinde kaldığı ve çatışma bölgesine Duhok ve Barzan Peşmerge güçleri ile Anti Terör özel birliklerinin takviye güç olarak sevkedildiği de gelen bilgiler arasında

Bilgiler geldikçe aktarmayı sürdüreceğiz…

Nerina Azad
Bu haber toplam: 13262 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:10:08
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x