PDK’den ‘bağımsızlık referandum’ kararı!

PDK Başkanlık Konseyinin bir araya geldiği toplantıda, \"Bağımsızlık Referandumu\" vurgusu yapıldığı bildirildi.

05.05.2016, Per - 15:20

PDK’den ‘bağımsızlık referandum’ kararı!
Haberi Paylaş

Bugün, Erbil’in Selahaddin ilçesinde Başkan Mesud Barzani başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda \"Bağımsızlık Referandumu çalışmaları, başkent Bağdat\'ta meydana gelen siyasi gelişmeler ve terör örgütü IŞİD ile mücadele\" konularının ele alındığı belirtildi.

Kürdistan halkının kaderini tayin edecek Referandum konusunda hızlı adımlar atılmasının gerekliliğine işaret edilen toplantıda, \"Irak ve bölgede meydana gelen olağanüstü siyasi, askeri ve her türlü olaya karşı hazırlıklı olmak ve gelişmelerin hızına denk şekilde adımların atılması için Kürdistan halkı, özellikle de siyasi taraflar gerekli hazırlıkları yapmalıdır.\" denildi.

PDK resmi sitesinden \'Kürdistan halkının kendi kaderini tayin etme hakkı\' vurgulanarak yapılan açıklamada:

\"Toplantıdaki taraflar, uluslararası ve bölgesel düzeyde, Kürdistan halkınınkendi kaderini tayin etme hakkının geldiği kanısında. Bu yüzden gelişmelerin hızına eşit olacak şekilde referandumun gerçekleştirilmesi için daha hızlı adımlar atılmalı. Artık, Kürdistan halkı kaderini tayin etme konusunda karar verebilmeli. Buna ilişkin gerekli tüm hazırlıkların ve kolaylıkların yapılması lazım.\" ifadelerine yer verildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6767 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:07:13:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x