Peşmerge Komutanı: Bugün Kobanê Yarın Diyarbakır'da Savaşırız

Kürdistan tek parçadır ve Kürdistan\'ın halkı ile mücadele eden gücü, tek bir güç haline gelmiştir. Bugün biz Kobanê\'deyiz ama yarın Diyarbakır\'da oluruz diğer gün Haseki\'de oluruz. Siyasi konjektör neyi emrederse biz de uygularız\" ifadesinde bulundu.

30.01.2015, Cum - 09:36 [ Güncellenme: 30.01.2015, Cum - 09:37 ]

Peşmerge Komutanı: Bugün Kobanê Yarın Diyarbakır'da  Savaşırız
Haberi Paylaş
IŞİD üyelerinin Kobanê\'yi işgal saldırılarına karşı sergilenen 134 günlük destansı direniş ile birlikte kent merkezi özgürleştirilirken, Kobanê\'nin köylerini kurtarmaya dönük başlatılan hamle çerçevesinde şuana kadar birçok köy IŞİD Örgütünden temizlendi. Rojava devriminin ilanının ardından başlayan El-Nusra saldırıları döneminde Kobanê\'yi savunmaya dönük YPG/J ile birlikte Kobanê\'ye gelen Peşmerge güçlerinin mücadelesi de tüm kararlılığı ile sürüyor. Peşmerge komutanlarından Hamid Dihemgerî, Kobanê zaferine ilişkin yaptıkları değerlendirmelerde sadece Kobanê\'nin değil, IŞİD çetelerinin tamamen temizlenmesi sürecine kadar YPG/J savaşçıları ile birlikte ortak bir güç ile direneceklerini belirtti.

\'Kahraman YPG/J\'li kardeşlerimizle aynı safta yer aldık\'

Kobanê\'ye yönelik ağır saldırıların başladığı dönemde Güney Kürdistan Yönetimi\'nin kararı üzerine Kobanê\'ye geçtiklerini hatırlatan Peşmerge komutanlarından Hamid Dihemgerî, \"Biz şunu teyit ettik ki dört parça Kürdistan aslında tek parçadır. Bizler, kahraman YPG\'li kardeşlerimizle IŞİD çetelerine karşı bir safta yer aldık. Burada büyük bir mücadele verildi. Bizim de rolümüz büyük oldu. Ağır silahlarla mücadelede direniş sergiledik\" diye konuştu. YPG/J\'lilerle birlikte insanlık düşmanı IŞİD\'e karşı aynı safta savaşmanın kendileri için onur verici bir durum olduğunu söyleyen Dihemgerî, \"Kobanê\'nin özgürleştirilmesinden sonra köyleri kurtarmaya dönük operasyonlar başladı. Özellikle kentin güney ve batı bölgelerinde ortak bir güç ile operasyonlar kapsamında bazı köyler de özgürleştirildi\" dedi.

\'Bugün Kobanê\'deyiz yarın Diyarbakır\'da oluruz\'

Kobanê\'de yaratılan ortak gücün Kürtlerin ulusal birliği açısından önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Dihemgerî, Kürtlere karşı yapılan saldırılara karşı her alanda savaşmaya hazır olduklarına dikkat çekerek, \"Artık herkes bunu çok iyi bilsin ki bizler Kürdistan\'ın doğusu, kuzeyi, batısı fark etmez her yerinde savaşmaya hazırız. Kürdistan tek parçadır ve Kürdistan\'ın halkı ile mücadele eden gücü, tek bir güç haline gelmiştir. Bugün biz Kobanê\'deyiz ama yarın Diyarbakır\'da oluruz diğer gün Haseki\'de oluruz. Siyasi konjektör neyi emrederse biz de uygularız\" ifadesinde bulundu.

Diha
Bu haber toplam: 8725 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:19:23:55
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x