Peşmerge’den Şii milislere ‘son uyarı’

Kerkük’ün Tuz Hurmatu ilçesinde Şii Haşdi Şabi milis gücü sorumluları ile görüşen Peşmerge ve YNK heyeti, milislerin bölgeden çekilmemesi halinde bunun son toplantı olacağı uyarısında bulundu.

30.06.2015, Sal - 12:17

Peşmerge’den Şii milislere ‘son uyarı’
Haberi Paylaş
Kerkük’ün güney doğusunda bulunan Tuz Hurmatu ilçesinin kontrolünü elinde bulunduran Peşmerge Güçleri, bölgeye yerleşen Haşdi Şabi milis gücünün çekilmesi için uyarıda bulundu.

Peşmerge kaynaklarından edindiği bilgiye göre Peşmerge Kerkük Kuvvetleri Komutanlığı ile YNK Hamrin Teşkilatı yöneticileri, bugün Haşdi Şabi milis gücü sorumluları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre toplantıda Şii milislere bölgeden çıkmaları için 15 gün süre verildi ve bir an önce Engice ile Selam köylerinden çekilmeleri istendi. Peşmerge heyeti, çağrıya uyulmaması halinde bu görüşmenin son görüşme olacağı uyarısında bulundu.

Şii milislerin adı daha önce de bölge halkına baskı ve adam kaçırma olaylarına karıştı. Edinilen bilgilere göre Peşmerge komutanlığı Şii milislerden bir süre önce bir tuğla fabrikasında kaçırılan Kürd işçinin biran önce serbest bırakılmasını istedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4919 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:22:46:46
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x