PSDK liderinden Siyasi partilere uyarı

Kürdistan Demokratik Sosyalist Partisi (PSDK) Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mehmûd, siyasi partilerin hükümette mi muhalefette mi yer aldıklarını netleştirmeleri gerektiğini söyledi.

27.09.2016, Sal - 18:48

PSDK liderinden Siyasi partilere uyarı
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi krizi BasNews’e değerlendiren PSDK Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mehmûd, memur maaşları verilmediği için yapılan gösterilerin yerine başka yöntemlerin de kullanabileceğini ve bu gösterilerin suistimal edilmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Kürdistan halkından 1500 kilometrelik uzunluktaki mevzilerde IŞİD’e karşı savaştığımız unutulmamalı.Kürdistan için kanımızı döküyoruz. Ama kendi kazanımlarımızı kaybetmemek için sorunların derinleştirilmemesi gerekir’’ dedi.

Mihemedê Hacî Mehmûd, yaşanan mali krizden dolayı toplumda rahatsızlık oluştuğunu ancak kanla kazanılan değerlerin kaybedilmesine de izin verilmemesi gerektiğinin ve örgütlenmelerin bu değerleri korumak için oluşturulmasnın önemine dikkat çekti.

‘Fatura fakir halka çıkacak, hükümet bir an önce çare bulmalı’

Öğretmenlerin okulları boykot etmesinin faturasının fakir halka çıkacağını bu yüzden hükümetin bir an önce çare bulmasını isteyen Mihemedê Hacî Mehmûd, sorunların şiddetle değil müzakerelerle çözülmesini istediğini kaydetti.

‘Siyasi partiler pozisyonlarını belirlemeli’

Bağdat’ın, Kürdistan Bölgesi’nin sorunlarına çözüm olamayacağını vurgulayan ve siyasi partilerin sorunların çözümü için cesur olmalarını isteyen Mihemedê Hacî Mehmûd, ‘’Siyasi partiler pozisyonlarını belirlemeli. Hem hükümet ortağı olup hem muhalefet gibi hareket edemezler. Sırf oylarını artırmak için bir ayaklarının muhalefette olması kabul edilemez. Böyle giderse PDK yeni bir hükümet kurmak zorunda kalabilir’’ ifadelerini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5037 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:16:16
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x