Şengal, Peşmerge'ye emanet

Bugün (Cumartesi) öğle saatlerinde Şengal şehir merkezini IŞİD teröristlerinden kurtarmak amacıyla başlatılan operasyon neticesinde şehir merkezinin bütünüyle Peşmerge ve YPG gerillalarının denetimi altına alındığı bildirildi.

20.12.2014, Cts - 18:57

 Şengal, Peşmerge'ye emanet
Haberi Paylaş
Cephede bulunan Peşmerge komutanlarından edindiğimiz bilgiler neticesinde Peşmerge ve gerilla Şengal’i tamamen kontrol altına aldılar.

Yaşanan son çatışmaların birinde 14, toplamda ise 32 IŞİD teröristi ölü olarak ele geçirilirken, 5 Işid teröristinin de teslim olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şengal’i kurtarma operasyonuna 10.000 civarı peşmerge ile 180-200 arası YPG gerillasının katıldığını ifade eden Peşmerge komutanları, akşam karanlığı çökene kadar birliklerin ilerleyişlerini sürdürdüklerini ancak karanlığın çökmesi sonrası kayıp yaşanmaması için bulundukları pozisyonları muhafaza ederek çatışmaları sürdürdüklerini ifade ettiler.

Özellikle son operasyonun başlamasıyla birlikte, Şengal’de bulunan bilhassa Musul ve Telafer katılımlı yerel teröristlerin çatışmalara katılmayarak kaçmayı tercih ettikleri, savaşmayı sürdürenlerin ise çoğunlukla dış ülkelerden gelen yabancı teröristlerin olduğunu vurgulayan Peşmerge komutanları IŞİD’in yerel halk desteğini iyiden iyiye kaybettiğini ifade ettiler.

Çatışmalar neticesinde çok sayıda silahlı araç, havan, doçka ve oldukça fazla sayıda piyade tüfeği Kürt birliklerinin eline geçti.

Peşmergenin hiçbir şehit vermediği çatışmalarda sadece 5 ile 6 yaralının bulunduğu, güçlerin morallerinin çok yüksek olduğu bildirildi.

Tümüyle denetim altına alınan şehir merkezinde saklandıkları mahallerden çatışmaları sürdüren IŞİD teröristlerine karşı başlatılan temizlik harekatın yarın sabah gün ağarmasıyla birlikte hızlandırılacağını söyleyen komutanlar öğlene kadar şehrin tamamen IŞİD unsurlarından kurtarılacağını ifade ettiler.
Nerina Azad
Bu haber toplam: 5760 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:24:43
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x