Şengal Savunma Güçleri'nden Kürt Birliğine Hançer

Şengal Savunma Güçleri Basın Sözcüsü Raşid Davud, bundan böyle Irak Devleti\'ne bağlı Güçler olarak Irak Gönüllü Halk Birlikleri\'ne katıldıklarını söyledi

24.02.2015, Sal - 13:06

Şengal Savunma Güçleri'nden Kürt Birliğine Hançer
Haberi Paylaş
Kurdpress haber ajansına demeç veren Şengal Savunma Güçleri Basın Sözcüsü Raşid Davud, Şengal Savunma Güçlerinin bundan böyle Irak ordusunun Kürt güçleri olarak savaşacaklarını söyledi.

Raşid Davud, “Şu an Şengal Savunma Güçleri, Irak Gönüllü Halk Güçlerine katılarak Irak ordusuna bağlanmış bulunuyor ve Kürt güçleri olarak Şengal ile Irak’ın diğer Kürt bölgelerini savunuyor” dedi.

1500 civarında savaşçıya sahip olduklarını belirten Davud, Irak ordusunun artık kendileriyle yardımlaşacağını söyledi.

Raşid Davud, Peşmerge güçlerinden destek görmediklerini de belirterek “Maalesef Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı Şengal Savunma Güçlerine gerekli önemi vermedi. Halbuki bizim güçlerimiz işgalin başından beri diğer güçlerle birlikte bölgeyi IŞİD’den kurtarmak için savaştı” dedi.

PKK’nin örgütlediği Ezidi Kürtlerinden oluşan Şengal Savunma Güçleri şu an Ninova eyaletine bağlı olan Şengal’in bazı mahallelerinin kontrolünü ellerinde bulunuyor.

Irak Devleti tarafından kurulan ve çoğunluğunu milliyetçi Şii milislerin oluşturduğu Gönüllü Halk Birlikleri bilhassa son günlerde Kürt bölgelerine yönelik tehditkar ve kışkırtıcı demeçleriyle sık sık gündeme geliyorlar.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 18166 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:16:27
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x