Şengal'de dağılan IŞİD çetelerinde iç infaz

Şengal Operasyonu ile birlikte çok sayıda IŞİD mensubunun savaş meydanını terkettiği ve “casusluk” suçlamasıyla iç infazların yaşandığı bildirildi.

19.12.2014, Cum - 16:23 [ Güncellenme: 20.12.2014, Cts - 17:23 ]

Şengal'de dağılan IŞİD çetelerinde iç infaz
Haberi Paylaş
Operasyon kapsamında bugün öğleden sonra Sınune nahiyesinin merkezi de Peşmerge Güçleri ve Ezidi Kürt savaşçıları tarafından kurtarıldı.

Şeyh Seid Ehmed adlı peşmerge, IŞİD mensuplarının savaşmadığını ve gruplar halinde nahiyeyi terkettiğini söyledi. Peşmerge, örgüt mensupları arasında çatışma çıktığını ve 31 kişinin, “savaştan kaçma” ve “dışarıya bilgi sızdırma” suçlamalarıyla infaz edildiğini söyledi.

Şeyh Seid Ehmed, birkaç gün önce de bölgede “casusluk” suçlamasıyla 11 kişinin infaz edildiği bilgisini aldıklarını belirtti.

Peşmerge Birlikleri’ne IŞİD saldırıları sonucu gönüllü olarak katıldığını ifade eden peşmerge ayrıca, dün öğle saatlerinde örgütün Musul’a 118 ceset taşıdığını söyledi. Şeyh Sid Ehmed, IŞİD’in kontrolündeki Telafer ilçesine de çok sayıda ceset götürüldüğünü ifade etti.

Peşmerge ayrıca, kaçan örgüt mensuplarının çoğunun, ağır silahlarla birlikte Suriye’ye doğru gittiğini öğrendiklerini dile getirdi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9664 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:29:45
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x