Şengal'de PKK ile KDP arasında tansiyon yükseliyor

Şengal\'deki PKK\'li komutan son günlerdeki gelişmelerle tansiyonun gittikçe yükseldiği Şengal’de PKK ile KDP arasında olası bir çatışma konusunda uyarıda bulundu.

30.07.2015, Per - 19:35

Şengal'de PKK ile KDP arasında tansiyon yükseliyor
Haberi PaylaÅŸ

PKK’nin Şengal’deki komutanlarından biri, Kürdistan Demokrat Parti’ye bağlı Peşmerge güçleri ile kendi güçleri arasında Şengal’de gerginlik yaşandığını ve çatışmaların patlak verebileceği uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında IŞİD’in Şengal’e saldırısının ardından bölgeye ulaşan PKK güçleri Şengal halkının IŞİD teröristlerine karşı savunulmasında aktif sorumluluk üstlendiler.

PKK sonraki süreçte defalarca, kontrolü ele geçirdikten sonra bölgenin kendi geleceği hakkında karar alması gerektiğini belirtti.

Aralarında Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile İstihbarat Teşkilatı Başkanı Masrur Barzani’nin de bulunduğu Bölgesel Yönetim yetkilileri PKK’nin bölgede misafir olarak bulunduğunu ve vakti geldiğinde bölgeyi terkederek yerlerini Peşmerge güçlerine terkedeceklerini belirttiler.

HPG\'nin Şengal cephe sorumlusu Agid Keler Awina News ajansına verdiği söyleşide bölgede PKK ile KDP arasında tansiyonun yükseldiğine dikkat çekerek, iki taraf arasında olası çatışmaların patlak verebileceği uyarısında bulundu.

Agid, bölgenin IŞİD teröristlerinin kontrolüne geçmesine sebep olan KDP’nin, bölgeyi özgürleştiren PKK’nin kararlarına saygı duyması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin PKK alanlarına yönelik saldırıları karşısındaki açıklamaları nedeniyle Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’yi suçlayan Agid, açıklamanın Kürtlere bir fayda sağlamamakla kalmadığını aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) menfaatleriyle uyuştuğunu iddia etti.

KDP yetkilileri, PKK tüm başarısızlıklarının faturasını KDP\'ye kesiyor

PKK komutanının bu açıklamaları üzerine görüşlerini sorduğumuz KDP’li yetkililer de bölgede tansiyonun yükseldiğini doğruladılar, ancak bu konuda tüm sorumluluğun PKK’de olduğunun bilhassa vurguladılar.

Yetkililer, PKK’nin bilhassa hava saldırılarının ardından, sanki gerilla alanlarına KDP saldırmışçasına, bütün enerjisini ve mesaisini KDP düşmanlığını körüklemeye harcadığı eleştirisinde bulundular.

PKK’nin karşılaştığı her problemin sorumluluğunu KDP’ye yüklemeye, her başarısızlıklarının faturasını KDP’ye kesmeye çalıştığını belirten yetkililer, hava saldırılarından, Çözüm Süreci’nin durdurulmasına varana değin tüm sorunlar karşısında KDP’ye saldırmak için bahaneler aradığına dikkat çektiler.

13 YPG’li şehidin cenazesinin Kuzey Kürdistan’a geçirilmemesinin kendilerinden kaynaklanmadığını, Türkiye’nin böylesi bir karar aldığını ve bu kararı değiştirmek için Başkan Mesut Barzani dahil her kademede Türk yetkililer ile görüşmeler gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, cenazelerin KBY’nin tahsis ettiği ambulanslarla taşındığının altını çizdiler.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Başkanı Mesut Barzani’nin Kürtlerin karşılaştığı her sorun karşısında yardım için çabaladığını, politik, ekonomik ve diplomatik imkanlarıyla onların yanında yer aldığını bildiren yetkililer PKK’nin tansiyonu yükselten, gerginliği artıran söylem ve eylemlerinden uzaklaşması gerektiğine dikkat çektiler.

PKK’nin Şengal’de misafir olduğunu bir daha hatırlatan yetkililer, PKK’yi Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne ve Kürdistan halkının savunma gücü Peşmerge’ye saygı duymaya davet ettiler.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 11982 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:12:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x