Türk Dışişleri Bakanlığı: Zergele köyü iddiaları araştırılacak

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’nin Zergele Köyü’nde düzenlenen ve sivillerin hedef alındığı saldırıyla ilgili, üzüntü duyduklarını ve araştırma başlattıklarını bildirdi.

01.08.2015, Cts - 17:25

Türk Dışişleri Bakanlığı: Zergele köyü iddiaları araştırılacak
Haberi Paylaş

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “PKK\'nin lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıpların da meydana geldiği yönündeki haberlerin üzüntüyle karşılandığı ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırmanın başlatıldığına” yer verildi.

Konunun araştırılması için Kürdistan Bölgesi Hükümeti makamlarıyla ortak çalışma yürütüleceğinin belirtildiği açıklamada, \"En yüksek standartlarda yürütülen hava harekâtı kapsamında tüm hedeflerin anlık istihbarat raporları doğrultusunda sivillerin bulunmadığına tam kanaat getirilen alanlardan seçildiğinin; sivil kayıplarının yaşanmaması için daima azami gayret özenle sarf edildiği,\" belirtildi.

Çalışmanın sonucunda elde edilecek bulguların kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşılacağı belirtilen açıklamada, \"Bahsekonu Zergele kampında sivillerin bulunmadığı, ancak üst düzey PKK’lilerin harekât sırasında orada mevcut olduklarının bilindiğine,\" vurguda bulunularak, \"PKK\'nin sivilleri canlı kalkan olarak kullandığının da bir vakıa,\" olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bugün sabahın erken saatlerinde, Erbil’in Rewanduz ilçesine bağlı Zergele köyüne yaptığı bombardımanda 1’i hamile 10 sivil ile 3 gerilla hayatını kaybetti, çok sayıda sivil de yaralandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3044 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:04:08:42
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x