YNK: 28 ülke Kürt Devleti'ne karşı

YNK Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar, 28 Batılı ülkenin “Kürdistan’ın bağımsızlığına karşı olduğunu\" ileri sürdü.

23.08.2016, Sal - 06:46

YNK: 28 ülke Kürt Devleti'ne karşı
Haberi Paylaş

Kürdistan Yurtseverler Birliği\'ne (YNK) yakın medyada yer alan haberde, Mele Bahtiyar’ın Mısırlı bazı akademisyenlerle düzenlediği bir seminere Skype üzerinden katıldığı belirtildi.

Haberde, Mele Bahtiyar’ın seminerde, \"Bağımsız Kürt Devleti’nin Kürt milletinin yasal, meşru ve demokratik hakkı olduğunu\" söylediği ifade edildi.

YNK yöneticisi, “Şimdiye kadar ABD, Rusya veya başka bir ülkenin bağımsız Kürt Devleti’nin kurulmasına ilişkin herhangi bir kararı, anlaşması ve belgesi bulunmuyor. Bu devletler ve Batılı 28 ülke ülke, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile partimize gönderdikleri imzalı belgede, Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduklarını, Güney Kürdistan’da devlet istemediklerini kaydetti” sözlerini sarfetti.

YNK\'li yetkili sözkonusu ülkelerin bağımsız Kürdistan’a ilişkin projeleri olmadığını söyledi.

Ortadoğu’daki ülkelerin Kürtler için tehdit oluşturmadığını, ancak Irak Anayasası’nda \"tartışmalı bölgeler\"e dair 140’ıncı maddenin sıkıntı içerdiğini vurgulayan Bahtiyar, şunları ekledi: “Şunu anlamamız gerekiyor ki Kürdistan Bölgesi Irak’ın bir parçası ve BM’de de Irak Anayasası gözönüne alınıyor.”

Rudaw
Bu haber toplam: 13497 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:16:17
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x