Zergele Muhtarı: Doğrudan hedef alındık

Türk savaş uçaklarının bombaladığı Zergele köyü muhtarı, savaş uçaklarının köyü doğrudan hedef aldığını söyledi.

01.08.2015, Cts - 17:03

Zergele Muhtarı: Doğrudan hedef alındık
Haberi Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bugün sabahın erken saatlerinde, Erbil’in Rewanduz ilçesine bağlı Zergele köyüne yaptığı bombardımanda 1’i hamile 8 sivil ile 2 gerilla hayatını kaybetti, 9 kişi de ağır yaralandı.

Rûdaw haber ajansından yayınlanan habere göre bombardımanda yaralanan Zergele Köyü Muhtarı İsmail Abdullah Kadir, sabah 4 sularında savaş uçaklarının köylerini doğrudan hedef aldığını söyledi.

Muhtar İsmail Abdullah Kadir olayı şöyle anlattı:

“Uykuda olduğumuz sırada uçaklar gelip doğrudan bombarımana başladı. Uçakların geleceğinden haberimiz yoktu. Mam Hıdır’ın evi hedef alındı. Evde bulunanlardan ölen ve yaralananlar oldu. Sonra 6 vatandaş onları kurtarmaya gitti ancak uçaklar onları da bombaladı ve hepsi şehit düştü.”

Bölgenin PKK’nin denetiminde olduğunu ancak köyde kamplarının bulunmadığını söyleyen Muhtar İsmail Abdullah Kadir, bombardımanda kampların değil sadece sivillere ait evlerin hedef alındığını sözlerine ekledi.

Siviller olarak savaşa karşı olduklarını ve hiçbir ilgilerinin olmadığını belirten köy muhtarı, ilk defa hedef alındıklarını söyledi.

“Maalesef PKK biz sivilleri hesaba katmadan, gerekli özeni göstermeden bölgede kamp kurdu” diyen Muhtar Kadir, bu tür olaylara bir daha maruz kalmak istemediklerini belirterek, saldırıyı kınadı.

Köy muhtarı, \"Kürdistan Bölgesi Başkanı\'ndan buna sessiz kalmamasını istiyoruz. Çünkü köyümüzde hiçbir şey kalmadı. Yıllardır biriktirdiğimiz mal, mülk her şey yok oldu. Bölgede güvenlik sağlanıp, köyümüz yeniden inşa edilmeden kesinlikle geri dönmeyeceğiz\" şeklinde konuştu.

Rudaw
Bu haber toplam: 4440 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:05:10:30
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x