Altan Tan: Tek Millet, Tek Dil, Tek İnanç İflas Etmişir

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye\'de tekçi paradigmanın iflas etiğini öne sürüp \"Tek millet, tek dil, tek inanç iflas etmişir.

18.12.2014, Per - 18:37

Altan Tan: Tek Millet, Tek Dil, Tek İnanç İflas Etmişir
Haberi Paylaş
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye\'de tekçi paradigmanın iflas etiğini öne sürüp \"Tek millet, tek dil, tek inanç iflas etmişir. Yeni bir Ortadoğu kuruluyor. Bütün İslam Dünyası virane. Herkes birbirini vuruyor. Karanlık bir bulut var. Tüm dünyayı değiştiremeyiz.\" dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)\'de Çözüm Süreci kongresi düzenlendi. Kongrede tebliğini yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, konuşmasına selam verip Kürtçe başladı. Türkiye\'de tekçi paradigmanın iflas etiğini belirten Milletvekili Tan, \"Tek millet, tek dil, tek inanç iflas etmiştir. Yeni bir Ortadoğu kuruluyor. Bütün İslam Dünyası virane. Herkes birbirini vuruyor. Karanlık bir bulut var. Tüm dünyayı değiştiremeyiz. Türkiye ve Kürdistan\'dan başlayarak yeni bir barış, nizam oluşturabiliriz. Çözüm sürecinde aktörler arasında sürekli karşılıklı bir suçlamalar var. Kürtler ne istiyor bu süreçte. Anadilde eğitim. Yani Kürtçe\'nin kamusal alanda kullanılması. Bölgesel yönetimler. Coğrafi bölgesel yönetimler. Ülkenin daha iyi yönetilmesi için. Kürtlere acele etmeyin diyor hükümet. Ama acele etmeyin diyorsunuz. Rojava, Halep, Musul beklemiyor. Şu da bilinmelidir ki yeni Ortadoğu Kürtsüz kurulamayacak. Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik.\" dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2689 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:00:29
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x