ABD'den Demokratik Suriye Güçlerine İkinci Silah Yardımı

ABD, IŞİD ile savaşan Demokratik Suriye Güçleri\'ne ikinci defa mühimmat yardımında bulundu. Ancak bu kez yardımı havadan değil karadan gönderdi.

16.11.2015, Pts - 09:57

ABD'den Demokratik Suriye Güçlerine İkinci Silah Yardımı
Haberi Paylaş

ABD, Batı Kürdistan\'da savaşan çoğunluğunu YPG güçlerinin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri\'ne yeni bir mühimmat yardımında bulundu, ABD böylelikle Ankara\'da hoşnutsuzluk yaratan \'IŞİD ile savaşan gruplara silah yardımı\' stratejisini sürdürdü.

Demokratik Suriye Güçleri, ABD\'den ikinci defa silah ve mühimmat yardımı alıyor. Batı Kürdistanlı Kürd gücü YPG\'nin de yer aldığı 10-12 muhalif gruptan oluşan koalisyon bünyesinde 50 bin savaşçı bulunuyor. Koalisyon, Suriye\'de İslam Devleti\'nin kontrolünü zayıflatmak için Kürt ve diğer gruplarla çalışıyor.

Adının açıklanmasını istemeyen ABD\'li bir yetkili, yaklaşım değişikliğine gidildiğini belirterek cumartesi günü tamamlanan mühimmat yardımının havadan değil karadan yapıldığını belirtti. Mühimmatın Suriye\'ye nasıl sokulduğu konusunda ve operasyon hakkında başka bilgi bulunmuyor.

Yetkili, mühimmatın Suriye\'ye ABD askerleri tarafından sokulmadığını belirtti.

ABD, Demokratik Suriye Güçleri\'ne ilk mühimmat yardımını 11 Ekim\'de havadan yapmıştı. Rojava Kürtlerin başlıca silahlı örgütü YPG\'nin Suriye\'de nüfuz alanını genişletmesini istemeyen Türkiye, ilk silah yardımının ardından hoşnutsuzluğunu belli etmişti.

Irak'ın 2016 bütçesinde Şii milislere pay var, Peşmerge'ye yok Irak'ın 2016 bütçesinde Şii milislere pay var, Peşmerge'ye yok
Nerina Azad
Bu haber toplam: 5317 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:32:47
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x