Afrin'de Kürtlere karşı ÖSO-IŞİD-NUSRA ittifağı

Batı Kürdistan\'ın Afrin kenti kırsalında YPG\'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri\'ne bağlı Ceyşul Suwar ile IŞİD, El Nusra ve ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

30.08.2016, Sal - 12:00

Afrin'de Kürtlere karşı ÖSO-IŞİD-NUSRA ittifağı
Haberi Paylaş

Sputnik\'te yeralan habere göre IŞİD, Afrin kentinin güneydoğusunda Demokratik Suriye Güçleri\'ne dün gece 01:00 sularında ağır silahlarla saldırı başlattı. Demokratik Suriye Güçleri\'ne bağlı Ceyşul Suwar örgütünün elindeki Ehra köyüne saldırı başlatan IŞİD\'e sert karşılık verilmesi üzerine çatışmalar şiddetlendi ve hala devam ediyor. Öte yandan IŞİD ile yoğun çatışmaların yaşandığı Ummuhavş köyünde koalisyon uçakları IŞİD\'e yönelik 20 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Bu sabah saat 05:00 sularında ise ÖSO, Ahrar\'uş Şam ve El Nusra, Ezaz kentinin güneyindeki Um Hoş, Şex İssa ve Hirbil köylerindeki Ceyşul Suwar mevzilerine ağır silahlarla saldırı başlattı.

Çatışmalarla ilgili Sputnik\'e konuşan Ceyşul Suwar komutanı Polat Rai, çatışmaların devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: \"IŞİD dün gece saat 01:00 sularında Afrin\'in güneydoğusunda bulunan mevzilerimize saldırı başlattı. Ağır silahlarla saldırdılar. Biz de saldırılara sert bir şekilde karşılık verdik. Şiddetli geçen çatışmalarda IŞİD\'ten ölü ve yaralılar oldu.

Ayrıca 2 köyü IŞİD\'in elinden aldık. Tılfıroş ve Tılrıhat köylerini aldık. Bu köylerin aramızda olan sınırda yer alması nedeniyle stratejik öneme sahip. Şimdi ilerleme kaydediyoruz. Koalisyon uçakları da bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor.\" El Nusra, ÖSO ve Ahrar\'uş Şam\'ın ise Ezez tarafından kendilerine saldırdığını aktaran Rai, saldırıların püskürtüldüğünü söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 18715 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:00:29:07
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x