Bombalı suikastin hedefinde Bahoz Erdal vardı

Cumartesi günü akşam saatlerinde AA ajansı tarafından yayınlanan ve Tel Hamis Tugayları isimli bir örgüte dayandırılan haberde Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü ileri sürüldü.

09.07.2016, Cts - 22:07 [ Güncellenme: 09.07.2016, Cts - 23:29 ]

Bombalı suikastin hedefinde Bahoz Erdal vardı
Haberi Paylaş

Bugüne kadar en ufak bir etkinliği kamuoyuna yansımamış ve AA’da yer alan haberle adı ilk kez kamuoyuna duyurulan 2014 yılında kurulan Tel Hamis Tugayları\'nın sözcüsü olarak lanse edilen Halid el Hasekavi, PKK içinde Bahoz Erdal olarak bilinen Fehman Hüseyin’in de içinde bulunduğu bir aracın dün akşam 20.30\'da Himo beldesinden Kamışlo\'ya giderken hedef alındığını belirtti.

Hasekavi, uzun süreli bir takibin ardından gerçekleştirildiğine dikkat çektiği saldırıda Bahoz Erdal ve korumalarının da aralarında bulunduğu en az 8 kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Olaydan yaklaşık 20 saat sonra AA tarafından kamuoyuna servis edilen habere PKK kanadından hızlı bir şekilde yalanlama geldi ve Bahoz Erdal’ın görevinin başında olduğu belirtildi.

Rojava’daki yerel ve askeri kaynaklar, AA’nın haberine kaynak olan Tel Hamis Tugayları’nın Türk Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kurulduğunu ve Türkiye tarafından desteklendiğini ileri sürdüler.

Kaynaklarımız, örgütün sözcüsünün iddia ettiği bölgede, Rimelan ile Kamışlo arasında seyir halindeki bir YPG askeri aracına dün akşam saatlerinde bir saldırının gerçekleştiği ve bu saldırıda sayısı bilinmemekle birlikte şehitlerin olduğunu dile getirdiler.

Saldırının, aracın Bahoz Erdal’a ait olduğu istihbari bilgisi üzerine gerçekleştiği, ancak Bahoz Erdal’ın araçta olup olmadığı ile ilgili bir bilgiye henüz sahip olmadıklarını dile getiren kaynaklar, Bahoz Erdal’a daha önce de bir çok kez suikast düzenlenmek istendiğine dikkati çektiler.

Son gerçekleşen olayda da Bahoz Erdal’ın hedeflendiğinden şüphe duymadıklarına dikkati çeken ve Bahoz Erdal’ın öldürülmek istendiğini vurgulayan askeri kaynaklar bunun sebebinin de Rojava’daki askeri etkinliği ile medyadaki popülaritesinin olduğunun altını çizdiler.

Söz konusu aracın Bahoz Erdal’a ait olabileceğini dile getiren kaynaklar, aracın bir görev amacıyla Bahoz Erdal olmadan seyre çıkabileceği gibi, taktiksel olarak ta hareket ettirilmiş olabileceğini vurguladılar.

Bahoz Erdal’ın, bugün bazı basın organlarında dile getirildiği gibi Zap’ta veya Kandil’de olmadığını dile getiren askeri kaynaklar, yaklaşık 1,5 yıldan bu yana Rojava’nın R. bölgesindeki karargahında bulunduğunu ve QSD ve YPG’nin genel askeri sorumlusu görevini üstlendiğini belirttiler.

Aralıklarla Zap ve Kandil’e giden ve son 3 aydır Rojava’dan ayrılmayan Bahoz Erdal, askeri yapılanmanın en tepesindeki isim olarak Rojava’da gerçekleştirilen tüm askeri operasyonların yanısıra bir ayı aşkın bir süredir icra edilen Menbiç hareketinin genel koordinatörlüğünü de üstlenmiş durumda.

PKK\'ye yakın kaynaklar, Bahoz Erdal\'ın araçta olmamasını umut etmekle birlikte, PKK\'nin olayı yalanlama tarzını tatminkar bulmadıklarını, Menbiç Operasyonu nedeniyle halkın moralinin bozulmasının hedeflendiğini ileri sürerek basit bir açıklama ile geciştirildiği eleştirisinde bulunmaktalar.

Türk medyasının geçmişte de bir çok kez PKK komutanlarına yönelik gerçek dışı ölüm haberleri yaydığını, bu nedenle bu tür haberlerin inandırıcılığının bulunmayacağını dile getiren kaynaklar, Bahoz Erdal haberinde bazı detayların şüphe uyandırdığına dikkat çektiler ve olayın tüm detaylarıyla - yer ve zaman bilgisi ile verilmesi ve aracın Bahoz Erdal\'a ait olduğundan şüphelenmediklerini ancak olayı teyit etmek için saldırının ardından nerdeyse 24 saat kadar beklenmesinin kendilerini rahatsız ettiklerini dile getirdiler.

Hikmet Durgun: Saldırıyı Türkiye gerçekleştirdi

Kişisel twitter hesabından bir açıklama yapan, bölgenin deneyimli gazetecilerinden Sputniknews muhabiri Hikmet Durgun saldırıyı Türkiye\'nin gerçekleştirdiğini iddia etti.

Kamışlo ile Amude arasındaki bölgede YPG aracı geçerken saldırı gerçekleştiğini, araçtakilerin yaralandığını, ancak araçta Bahoz Erdal\'ın olmadığını dile getiren Hikmet Durgun, \"Türkiye dün akşam Kamışlo Amude arasında YPG aracında Bahoz Erdal\'ın içinde olduğu düşüncesiyle füzeyle araca saldırıda bulunmuş.\" şeklinde tweet attı.

Tel Hamis Örgütü tarafından yapılan açıklamasının tam metni:

\"Tel Hamis Devrimcileri Taburları adına; taburumuza bağlı Özel Operasyonlar Bölüğü\'nün bölücü ve işgalci PKK Terör örgütü lider ve üyelerine yönelik gerçekleştirdiği takip ve tarassut faaliyetleri neticesinde, Kamışlı şehrinin batısında yer alan Himo beldesinde terör örgütünün en önemli liderlerinden olan PKK\'nın sözde Askeri Kanat Genel Sorumlusu \"Doktor Bahoz Erdal\" kod adıyla bilinen şahsa ve yanındaki birkaç şahsa yönelik 08.07.2016 Cuma günü tam olarak saat 20.25\'te suikast eylemi gerçekleştirdiğimizi beyan ediyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz başarılı suikast eylemi neticesinde Bahoz Erdal ve yanındakilerin eylem sonucu hayatlarını kaybettikleri kesinleşmiştir. Olayı müteakip PKK\'nın Suriye kolu olan işgalci PYD/YPG örgütünün Kamışlı şehrinde geniş kapsamlı gözaltı faaliyetlerine başladığı ve şehrin önemli noktalarına keskin nişancılar yerleştirdiği, şehrin giriş-çıkışlarını tamamen kapattığı, Suriye asıllı terör örgütü yöneticisinin kaybının örgüt mensuplarının morali üzerinde olumsuz etki yaratmasını engellemek amacıyla haberi gizlemeye çalıştığı öğrenilmiştir.

Bu gelişmeyi Suriye ve Türkiye halklarının şehitlerine armağan ederiz.

Yaşasın Özgür ve Demokratik Suriye, Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa ve tutsaklarımıza özgürlük diliyoruz.

Tel Hamis Devrimcileri Taburları

Özel Operasyonlar Birimi\"

Hizbullah lideri IŞİD'in İstanbul saldırısına anlam veremedi Hizbullah lideri IŞİD'in İstanbul saldırısına anlam veremedi
Nerina Azad
Bu haber toplam: 36782 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:08:42
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x