Cizire ve Kobanê kantonları birleşecek

Rojava Kürdistan\'ının Kobanê kenti üzerindeki ablukanın kalkmasının, IŞİD\'in elindeki Girê spî (Tel Abyad) kentinin alınmasına bağlı olduğu belirtildi.

28.05.2015, Per - 08:19

Cizire ve Kobanê kantonları birleşecek
Haberi Paylaş
Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG), Özgür Suyriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı birliklerle beraber Kobanê köylerinde operasyonları devam ediyor.

YPG, Urfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Girê spî\'nin (Tel Abyad) kurtarılması için Serekaniye ve Kobanê bölgelerinden IŞİD örgütüne saldırıyor. En son önceki gün, Tel Abyad’ın doğusundaki stratejik Makruba kasabası kurtarılırken, arada sadece Suluk kasabası kaldı.

Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo konu hakkında Rudaw\'a konuştu. Kurdo, YPG güçlerinin Cızire Kantonu ile Kobanê Kantonu arasındaki engeli kaldırmak için Girê spî\'yi (Tel Abyad)-alması gerektiğini söyledi.

Bunun Kobanê için çok önem teşkil edeceğine dikkat çeken Kurdo, şöyle devam etti: \"Kobanê’nin doğu, batı ve güney tarafları IŞİD tarafından kuşatılmış durumda. Kentte mazot başta olmak üzere birçok şey eksik. Sebze, meyve ve diğer ihtiyaçlar Türkiye tarafından geliyor ancak o da sınırlı. Türkiye ile aramızda bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı sivillerin dönüşüne açık ancak ticarete kapalı. Kobanê\'ye dönenler yanlarında eşya getirebiliyor.\"

Girê spî\'nin (Tel Abyad) kurtarılmasının Kobanê ile Cızire’nin birleşmesi olacağını ifade eden Kurdo, “Böylece Kobanê rahat bir nefes alacak. Kobanê\'nin başta mazot olmak üzere birçok ihtiyacı Cizir kantonundan karşılanacak” diye konuştu.

IŞİD\'in Girê spî (Tel Abyad) operasyonu nedeniyle panik yaşadığını ve kentin çevresinde hendekler kazdığını, birçok yere de mayın yerleştirdiğini dile getiren Kurdo, yakın bir zamanda müjde beklediklerini kaydetti. Kobanê köylerinin \% 95\'inin kurtarıldığı bilgisini veren Kurdo, doğu ve güney taraflarında sadece birkaç köyün kaldığını aktardı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 11176 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:22:49:52
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x