ENKS, Batı Kürdistan’daki özerk yönetime katılmıyor

Suriye Kürdleri Ulusal Konseyi (ENKS) geçtiğimiz günlerde Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve müttefiği olan diğer siyasi güçlerin birlikte oluşturduğu Batı Kürdistan Özerk Yönetimi’ne katılmayacağını açıkladı. Açıklamada ENKS üyelerinden bu yönetimde.

30.01.2014, Per - 07:33

ENKS, Batı Kürdistan’daki özerk yönetime katılmıyor
Haberi Paylaş
Suriye Kürdleri Ulusal Konseyi (ENKS) geçtiğimiz günlerde Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve müttefiği olan diğer siyasi güçlerin birlikte oluşturduğu Batı Kürdistan Özerk Yönetimi’ne katılmayacağını açıkladı. Açıklamada ENKS üyelerinden bu yönetimde yer alanların da konseyden uzaklaştırılacağı belirtildi.

Dün Qamişlo’da toplanan ENKS, önce PYD’nin özerk yönetimine katılan konsey üyeleriyle ilgili uzaklaştırma kararı aldı. Karar sonrası Cezîre Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Ekrem Heso’nun ve özerk yönetime katılan iki sol partinin ENKS’nin toplantılarına katılmaması kararlaştırıldı. Toplantıda PYD’nin tek başına karar vererek Batı Kürdistan’da özerk yönetim ilan etmesiyle ENKS’yi hiçe saydığı belirtildi.

21 Ocak 2014’te PYD tarafından ilan edilen Cizîre Kantonu’ndaki özerklik ilanından bir hafta sonra Kobanî Kantonu’nda özerklik ilan edilmişti. Bugün de Efrîn Kantonu’nda \'Özerk Yönetim\' ilan edildi.
Nerina Azad
Bu haber toplam: 2152 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:40:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x