Halep'te dün yaşanan çatışmalarda 9 Nusra teröristi öldürüldü

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi arasında bir süredir Halep’te devam eden çatışmaların dünkü ayağında en az 9 Nusra teröristinin öldürüldüğü bildirildi.

06.10.2015, Sal - 09:31

Halep'te dün yaşanan çatışmalarda 9 Nusra teröristi öldürüldü
Haberi Paylaş

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi arasında Halep’teki çatışmaların Pazartesi günü de (dün) devam ettiği bildirildi.

Aktivistler tarafından verilen bilgilere göre, Halep’in Şukuf mahallesinde bulunan Candol kavşağı yakınlarında gerçekleşen çatışmalarda en az 9 Nusra teröristi öldürülürken, yaklaşık 4’ünün de yaralandığı öğrenildi.

Kürt güçlerinin dün gerçekleşen çatışmalarda Nusra Cephesi’ne ait iki askeri aracı da bombaladığını belirten medya aktivistleri ve askeri kaynaklar, “Nusra Cephesi ve müttefik İslamcı örgütlere bağlı teröristlerin havan atışlarıyla çok sayıda sivili katletmelerinin ardından Kürt güçlerinin Halep’te Kürtlerin çoğunlukta olduğu mahalleleri korumaya çalıştıklarını,” vurguladılar.

Geçtiğimiz hafta, İslamcı teröristlerin Kürt güçlerinin kontrolü altında bulunan Şeyh Maksud’a sızma girişimleri üzerine başlayan çatışmalar, Nusra Cephesi ve yandaşlarının çekilmesi üzerine ilan edilen ateşkes ile duraksamış, ancak kısa bir süre sonra İslamcı teröristlerin saldırılarıyla ateşkes bozulmuştu.

Halep’in doğusunda bulunan Nusra mevzilerini döven Kürt güçleri, dün Nusra ve müttefik İslamcı örgütlerin Halep’te takviye yolu olarak kullandıkları Ham karayolunu da kontrol altına aldılar.

İngiltere merkezli Gözlemevi YPG güçlerinin Halep\'in kuzeyinde bulunan El Castelo yolu çevresi ve Ayn el Tal bölgesini hedef alan saldırılar gerçekleştirdiklerini ve bölgedeki aktivistlerden aldıkları haberlere göre bir sivilin yaralandığını açıkladılar.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3758 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:39:03
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x