Hesekê Şehitleri İntikam Operasyonu

Kobanê de bulunan YPG/J savaşçıları Kobanê kırsalını teröristlerden temizleme hamlesi çerçevesinde Hesekê Şehitleri İntikam Operasyonu adını verdikleri bir harekat başlattı. Operasyon çerçevesinde 32 IŞİD üyesi öldürülürken 4 köyde teröristlerden temizlendi.

24.03.2015, Sal - 12:48

Hesekê Şehitleri İntikam Operasyonu
Haberi Paylaş
Bölgeden geçilen habere göre, Kobanê de bulunan YPG ve YPJ savaşçıları Kobanê kırsalını teröristlerden temizleme hamlesi çerçevesinde Hesekê Şehitleri İntikam Operasyonu başlattı.

Operasyon çerçevesinde Ortak Savunma Güçleri Kobanê’nin doğusunda bulunan Horik köyünde teröristlere yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde köy tamamen teröristlerden temizlenirken, 5 terörist öldürüldü. Aynı eylemde aynı zamanda teröristlere ait iki araç ve havan topu imha edildi.

Öte yandan yine aynı amaçla dün gece Qazan, Boxê, Til Xemir ve Derfilitî köylerinde operasyonlar düzenledi ve başlayan şiddetli çatışmaların bu sabaha kadar sürdüğü bildirildi.

Çatışmalar sonucunda köyler tamamen özgürleştirilirken 27 terörist öldürüldü ve teröristlere ait çok sayıda silah ve askeri mühimata YPG güçleri tarafından el konuldu.

Söz konusu operasyon halen sürüyor

Anha
Bu haber toplam: 5074 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:38:22
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x