IŞİD Hasekê'de küçük bir grupla direnmeye çalışıyor

Yerel kaynaklar, IŞİD terör örgütünün Hasekê’deki gerileyişine rağmen, şehrin güneyindeki bazı bölgelerde çatışmaları sürdüren küçük bir grup teröristin pozisyonlarını korumaya devam ettiklerini bildiriyorlar.

31.07.2015, Cum - 11:39

IŞİD Hasekê'de küçük bir grupla direnmeye çalışıyor
Haberi Paylaş

IŞİD teröristlerinin Hasekê’nin güneyindeki ez Zuhor semti civarı ile Panorama kavşağı yakınlarındaki bazı hükümet binalarında mahsur kaldığı öğrenildi.

Rejim güçlerinin Hasekê’deki IŞİD pozisyonlarına yönelik hava saldırıları ile ağır silah bombardımanları ile desteklenen Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile IŞİD teröristleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Perşembe günü (dün) çatışmaların yoğun olarak IŞİD kontrolündeki Panorama kavşağı ile ez Zuhor semti yakınlarında gerçekleştiği bildirildi. Çatışmaları sürdüren küçük bir grup dışında Hasekê’ye saldıran IŞİD teröristlerinin büyük bölümü ya öldürüldüler ya da şehirden kaçmak zorunda kaldılar.

Çatışmaların dün gece yarısına kadar sürdüğü öğrenildi. YPG güçleri Hasekê’yi tamamen IŞİD teröristlerinden temizlemedikçe saldırıların durmayacağını belirtiyorlar.

Çatışmalarda bir YPG savaşçısı şehit düştü

Bu arada, YPG Basın Merkezi Sirîn kasabası ile Hasekê operasyonları ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamaya göre, Sirrîn’de kendini bir evde gizleyen ve YPG güçlerinin teslim ol çağrısına uymayarak saldıran bir terörist öldürüldü.

Şu ana kadar IŞİD teröristleri tarafından döşenen 310 mayının Kürt güçleri tarafından temizlendiğinin vurgulandığı açıklamada Serêkanîyê’nin batısında bulunan Nestel köyündeki bir intihar saldırısının engellendiği belirtildi.

Açıklamada, Hasekê’de YPG güçlerinin IŞİD teröristlerine yönelik gerçekleştirdikleri bir saldırıda şiddetli çatışmaların yaşandığının ancak teröristlerin kayıp ve yaralıları hakkında bir bilginin ulaşmadığı belirtildi.

YPG Basın Merkezi açıklamasına göre bu çatışmalarda sadece bir YPG savaşçısı şehit düştü.

Hasekê’nin çoğunluğu Kürt güçlerinin kontrolünde

Heseke’nin güneyinde yer alan ve IŞİD’in elinde bulunan Zuhur Mahallesi, IŞİD mensupları açısından stratejik bir öneme sahip.

Haseke’nin Xuweran, Doğu Nişwe, Lilıya, mahalleleri ise YPG Asayişi ile Suriye Ordusu’nun, Batı Nişwe, Aziziye, Askeri, Xezıl mahallelerinin yanı sıra Kürt mahallerinin tamamı ise Kürt güçlerinin kontrolünde bulunuyor.

Öte yandan, dün gece ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri, Haseke’deki IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırısı düzenlemişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3617 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:47:39
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x