IŞİD Koalisyon ve Kürt ateşinden korunmak için tünel kullanmış

Pazar günü (dün) askeri kaynaklar tarafından, Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG), Hasekê ilinin Serê Kanîyê kırsalında mayın döşemek amacıyla IŞİD tarafından mayın deposu olarak kullanılan bir depoyu ele geçirdikleri bildirildi.

01.06.2015, Pts - 09:05

IŞİD Koalisyon ve Kürt ateşinden korunmak için tünel kullanmış
Haberi Paylaş
YPG’li savaşçı Devrim Kurtay, IŞİD’in saldırıları sonrasında Serê Kanîyê’nin batı kırsalındaki köylerde bulunan evlerini terk etmek zorunda kalmış olan yüzlerce ailenin “ teröristlerin bölgeden çekilmeden önce yerleştirdikleri mayın ve bubi tuzakları nedeniyle” evlerine dönemediklerini söylüyor.

Kurtay, IŞİD teröristlerinin Kürt güçlerine karşı savaşırken Serê Kanîyê bölgesinde bulunan köyler arasında geçiş yapabilmek için tüneller kullandıklarını söylüyor:

Bölgeyi IŞİD teröristlerinden temizledikten sonra örgütün, ABD önderliğindeki koalisyon hava saldırıları ile güçlerimizin ateşinden korunmak için Serê Kanîyê kırsalında bulunan köyler arasında hareket etmelerini kolaylaştıran tüneller kullandıklarını keşfettik”.

YPG güçlerinin, örgütün bölgeden çekilirken geride bıraktığı fazla miktarda silah ve mühimmat ele geçirdikleri de bildirildi.

Kurtay, “IŞİD’e karşı YPG öncülüğündeki askeri operasyonların Hasekê bölgesinde yüzlerce teröristin ölümü ile neticelenirken, yüzlercesinin de ABD öncülüğündeki hava saldırılar ile Kürt güçlerinin top atışlarından korunmak için kaçtıklarını,” ekledi.

“Buna rağmen, teröristlerin köylerden kaçmadan önce, ailelerin evlerine dönüşlerini riske sokacak çok sayıda yere mayın diktiklerini,” ilave eden kaynak, “ailelerin evlerine geri dönüşlerini güven altına alabilmek için teröristler tarafından dikilen mayınları çıkarmak için sıkı bir şekilde çalıştıklarını,” vurguladı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3735 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:08:54
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x