IŞİD'e Kizwan Dağı ile Deyrezzor'da ağır darbe: 90 ölü

Haseke kırsalındaki Kizwan dağı (Abdulaziz) eteklerinde ve Deyrezzor şehrinde gerçekleşen çatışmalarda 90’dan fazla Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristi öldürüldüğü bildirildi.

06.10.2015, Sal - 10:12

IŞİD'e Kizwan Dağı ile Deyrezzor'da ağır darbe: 90 ölü
Haberi Paylaş

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yetkilileri, geçtiğimiz hafta (2 Ekim 2015, Cuma günü) IŞİD teröristlerinin saldırısıyla Kizwan dağı (Abdulaziz) çevresindeki köyler ile Haseke’nin batı kırsalındaki Til Temir kasabasının güneybatı bölgelerinde yaşanan çatışmalarda en az 50 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü belgelediklerini açıkladılar.

8 YPG gerillasının şehit olduğu, 13’ten fazla gerillanın da yaralandığı çatışmalarda YPG güçlerinin ilk saldırı esnasında IŞİD’in eline geçen 4 köyü de kurtardığı bildirildi.

Kamişlo\'da patlama

Kamişlo’nun rejim güçlerinin kontrolü altında bulunan bölgesinde büyük bir patlama sesinin duyulduğu ancak patlamanın muhteviyatı ve sebebi öğrenilemedi.

Deyrezzor hava üssünde şiddetli çatışmalar

Deyrezzor hava üssü ve Deyrezzor’a bağlı el Omal ve el Sena mahallerindeki bölgelerde IŞİD teröristleri ile rejim güçleri ve müttefik yerel milisler arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

Son çatışmalarda öldürülen 13 IŞİD üyesi ile birlikte 2 Ekim 2015, Cuma gününden bu yana devam eden çatışmalarda yaşamını yitirenlerin sayısı en az 40 kişiye yükseldi.

Öldürülenler arasında bir hemşire ile El Mayadin kenti Zekat ofisi Başkan yardımcısının yanısıra, aralarında subayların da bulunduğu çok sayıda rejim güçleri üyesi bulunuyor.

Suriye hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları ile Suriye ordusu çatışma alanını aralıksız bombalamayı sürdürüyor.

Bu arada IŞİD teröristlerinin Deyrezzor kırsalında bulunan Mimideh kasabasından, “rejim için çalışmak ve kaçakçılık yapmaya çalışırken örgüt tarafından öldürülen bir kaçakçının cesedini transfer etmek,” ile suçladığı bir kişiyi, el Hasan köyündeki kavşakta kafasını kılıç ile keserek infaz ettiği öğrenildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5858 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:28:40
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x