İsrail medyası: Rusya Suriye'de bir Kürt devletinin kurulmasını destekliyor

İsrail medyası, Rusya’nın Suriye’de oluşturulacak yeni rejim içerisinde ülkenin kuzeyinde bir Kürd devleti kurulmasını ve Güney Kürdistan ile birleşmesini istediğini iddia etti.

26.11.2015, Per - 11:33

İsrail medyası: Rusya Suriye'de bir Kürt devletinin kurulmasını destekliyor
Haberi Paylaş

İsrail Radyosu, askeri uzmanların değerlendirmelerine dayandırdığı haberinde, Rusya’nın Suriye’nin kuzeyinde (Batı Kürdistan) bir Kürt devletinin kurulmasını destekliyor.

İsrail Radyosu, özellikle Türkiye’nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürmesinden sonra, Rusya’nın bölgede Kürtlere ilişkin politikasının öne çıkacağı belirtiliyor.

Rusya’nın Rojava Kürtlerine doğrudan destek verdiğini ileri süren İsrail Radyosu, Rusya’nın, Kürtler ve Suriye rejimi arasındaki sorunların da çözülmesini ve iki tarafın yakınlaşmasını istediğini savunuyor.

İsrail’de yayın yapan Mearif gazetesi, 25 Kasım’da yayınladığı bir analizinde, ‘’Türkiye var olan bu tehlikenin farkında. Türkiye, Rusya’nın Suriye’nin kuzeyinde Kürt devletini desteklediğini biliyor’’ ifadelerini kullandı.

Gazete, Rusya’nın Rojava’da kurulacak Kürt devletinin Güney Kürdistan ile birleşmesini istediğini iddia etti.

Gazete analizinde, Suriye’de kurulacak Kürt devletinin İsrail ve Rusya’nın ortak çıkarına olduğu değerlendirmesinde bulundu.(Basnews)

Nerina Azad
Bu haber toplam: 14067 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:32:59
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x