Kobanê'de IŞİD’e gece darbesi!

Kobani’nin yüzde 70’inin Kürt güçlerinin kontrolüne geçtiği bildirildi.

19.12.2014, Cum - 12:57

Kobanê'de IŞİD’e gece darbesi!
Haberi Paylaş
Kentte dün gece Peşmerge Güçleri’nin ve YPG savaşçılarının IŞİD’e yönelik saldırılarının yanısıra, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da sabaha kadar örgüt mevzilerini bombaladı. Peşmerge Güçleri Komutanı Yüzbaşı Şerwan Spindareyi, dün akşamdan beri devam eden saldırılarda IŞİD’in büyük kayıp verildiğini kaydetti. Spindareyi, sabah saatlerinde de YPG savaşçılarının, Peşmerge Güçleri’nin ağır silah desteğiyle birkaç koldan IŞİD’e saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. Komutan, örgüte hava operasyonunun da devam ettiğini söyledi.

Peşmerge Komutanı, Kürt güçlerinin, kentin yüzde 70’ini kontrol altına aldığını aktardı. Kentteki sivillerin durumu hakkında bilgi veren Spindareyi, “Sivillerin durumu çok kötü. Hiç kimse yardımda bulunmuyor. Sadece Peşmerge Güçleri elindeki gıdayı onlarla paylaşıyor” dedi.

Rojava’nın Kobani kentinde, Kürt güçleriyle IŞİD arasındaki savaş dün yeniden şiddetlenmeye başlamıştı. IŞİD mensupları ağır silahlarla kent merkezindeki mahallelere saldırırken, Peşmerge Güçleri de havan topları ve roketlerle karşılık vermişti. YPG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada ise, işgal altındaki 3 noktanın geri alındığı belirtilmişti. 4’üncü ayına giren savaşta, hava operasyonları, top ve füzeler ile sokak çatışmaları nedeniyle, Kobani’nin büyük bölümü harabeye dönmüş durumda.

Rudaw
Bu haber toplam: 5629 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:23:46
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x