Haseke'deki savaşta Suudiler'in rolü...

Lübnan merkezli As-Safir gazetesi, bugün itibariyle ateşkes sağlanan Haseke\'de YPG ile Suriye Ordusu arasında yaşanan gerilimde Suudi Arabistan\'ın da rolü olduğunu iddia etti.

23.08.2016, Sal - 18:14

Haseke'deki savaşta Suudiler'in rolü...
Haberi Paylaş

Lübnan merkezli As-Safir gazetesi’nde YPG\'ye yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, geçtiğimiz günlerde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Suudi Arabistan\'ın yetkilileri arasında resmi bir görüşme gerçekleşti.

Gazetede \'Haseke\'de Kürtleri Suriye ordusuna karşı Suudi\'ler cesaretlendirdi\' başlığıyla verilen haberde YPG ile doğrudan temas eden Suudi yetkililerin, Suriye ordusuna karşı kullanılmak üzere YPG’ye silah verdiği iddia edildi.

Suudi Arabistan ile YPG arasında doğrudan temasın olduğunu iddia eden gazete, Suudilerin bu politikasının yeni olmadığını da belirtti.

Gazetenin iddiasına göre, taraflar arasındaki görüşmede Suudiler YPG\'ye Suriye Ordusu\'na karşı kullanmak üzere silah satışı teklifinde bulundu.

Geçen hafta Amerikan dış politika dergisi Foreign policy\'de yayımlanan bir makale de, Suudi Arabistan\'ın bölge siyasetine müdahale için yeniden aktif bir tutum alacağını iddia etmişti.

Öte yandan Haseke’de 7 gün boyunca aralıksız bir şekilde devam eden çatışmalarda dün gece 02.00 itibariyle ateşkes sağlandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 17081 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:30:20
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x