PYD'de Rojava Peşmergelerinin dönüşüne onay verdi

Batı Kürdistan Peşmergelerinin, PYD’nin de onaylamasının ardından, çok kısa bir süre içerisinde Batı Kürdistan\'a geri dönerek IŞİD savaşına katılacakları bildirildi.

06.07.2015, Pts - 16:32

PYD'de Rojava Peşmergelerinin dönüşüne onay verdi
Haberi Paylaş
Nerinaazad’ın 28 Haziran 2015 tarihinde ‘Rojava Peşmergeleri Batı Kürdistan’a gitme hazırlığında’ başlığıyla duyurduğu Rojava Peşmergelerinin Batı Kürdistan’a dönerek IŞİD’e karşı savaşmalarına PYD ile YPG’nin de rıza gösterdiği açıklandı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından eğitilen ve sayıları 6.000’i aşan Peşmergenin en kısa bir süre içerisinde Batı Kürdistan’a döneceklere kesinleşti.

Ajansların bildirdiğine göre, Demokrat Birlik Partisi (PYD) ile silahlı gücünü oluşturan Halk Savunma Birlikleri (YPG) Rojava Peşmergelerinin Batı Kürdistan’a geri dönmelerine rıza gösterdiklerini açıkladılar.

Rojava Peşmergelerinin Batı Kürdistan’a geri dönmeleri bizzat Uluslararası Koalisyonun talebiyle gerçekleşti. Koalisyonun talebi üzerine Rojava Peşmergeleri geri dönüş için bir süredir hazırlık içerisindeydiler.

Peşmergelerin IŞİD’e karşı savaşta ihtiyaç duyacakları her türlü silah, mühimmat ve askeri gereksinimin koalisyon tarafından direk olarak karşılanacağı öğrenildi.

PDK-İ: PKK ile sorunlarımızı barış temelinde çözmek istiyoruz PDK-İ: PKK ile sorunlarımızı barış temelinde çözmek istiyoruz
Nerina Azad
Bu haber toplam: 15697 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:23:05:02
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x