Rêdûr Xelîl: Til Hemîs üç cepheden kuşatmaya alındı

YPG Komutanlığı Basın Sözcüsü Rêdur Xelil ve YPJ komutanı Nesrin Abdullah, Til Hemis’in üç koldan çembere alındığını belirterek, sadece batı alanının çetelerin denetiminde kaldığını kaydetti. Peşmergeninde güney Kürdistan tarafından operasyona topçu desteği sunduğunu belirtti.

26.02.2015, Per - 15:56

Rêdûr Xelîl: Til Hemîs üç cepheden kuşatmaya alındı
Haberi Paylaş
YPG Komutanlığı Basın Sözcüsü Rêdur Xelil ve YPJ komutanı Nesrin Abdullah, Til Hemis’in üç koldan çembere alındığını belirterek, sadece batı alanının çetelerin denetiminde kaldığını kaydetti.

Til Hemis bölgesindeki savaş cephesinde gazetecilere 6 gündür bölgede yürüttükleri operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunan YPG Komutanlığı basın Sözcüsü Rêdur Xelil ve YPJ Komutanı Nesrin Abdullah Til Hemis’i 3 cepheden çembere aldıklarını ifade etti.

6 gündür bölgede çok şiddetli çatışmaların yaşandığını, Til Hemis kentinin batı, doğu ve güneyinin tamamı ile YPG/YPJ güçlerinin denetiminde olduğunu aktaran Rêdur Xelil, “Sadece kentin batısında bulunan Til Berak bölgesi çetelerin denetiminde kalmış bulunuyor. Til Hemis’in üç tarafı da YPG/YPJ güçlerimiz tarafından çembere alındığını söyleyebiliriz” dedi.

Til Hemis kentinin Cizîrê Kantonunda bulunan en büyük DAIŞ merkezi olduğu bilgisini paylaşan Xelil, “Buda Cizirê bölgesi üzerinde bir tehdit oluşturuyordu. Ayrıca Til Hemis’in bir tarafıda Şengal’de bulunuyor bundan dolayı çeteler buradan Şengalî de tehdit ediyordular. Yine çeteler Til Hemis’i Musul için de bir cephe olarak kullanıyorlardı. Çeteler burada yaşayan halka büyük zarar verdiler. Bundan dolayı burada bulunan çetelere yönelik operasyon yapma kararı aldı” diye konuştu.

Rêdûr Xelil, peşmerge güçlerinin de sınırın güney Kürdistan tarafından operasyona topçu desteği sunduğunu belirtti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7198 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:49:02
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x