Rus ve Suriye Güçleri Kürt Dağında İlerleyemiyor!

Batı Kürdistan\'da Kürt dağı bölgesine saldıran Suriye ordusu ile Kürt savaşçıları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

30.11.2015, Pts - 08:29

Rus ve Suriye Güçleri Kürt Dağında İlerleyemiyor!
Haberi Paylaş

Rudaw\'da yer alan habere göre, bölgedeki Kürt komutanlar, dünden beri çatışmaların şiddetlendiğini, Rusya\'ya ait savaş uçaklarının da Kürt dağı bölgesinde Suriye güçlerine destek verdiğini belirterek, buna rağmen Rejim güçlerinin ilerleyemediklerini belirttiler.

Kürdistan Bölgesi\'ndeki insani yardım kuruluşlarına çağrı yapan komutanlar, durumun aciliyetine dikkat çektiler.

Haberde, günlerdir özellikle Rus savaş uçaklarının yaptığı bombardıman sonucu bölgedeki köylerde bulunan insanların zor yaşam koşulları altında bulunduğu vurgulanıyor.

Haberde Kürt Dağı’nda bulunan Suriye muhalif güçleri Hamza Birliği Sorumlusu Firas Ulum\'un aktardığı bilgilere de yer veriliyor: “Rus savaş uçakları bölgedeki 64 Kürt köyünü yoğun şekilde bombalıyor. Sadece Kürtler’e saldırıyorlar. Medya sadece Türkmenler’den söz ediyor. Üstelik Türkmen köylerinin sayısı bizimkilerden çok daha az. Karadan da rejim güçleri, Şii milisler ve Lübnan Hizbullahı mensupları bölgeye saldırıyor. Daha önce 2 bin 500 Kürt savaşçısı olarak buradaydık. Şu an sayımız bin 500 dolayında. Çok sayıda şehit verdik, yaralılarımız da çok. Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve tüm dünyaya sesleniyoruz: Biz de Kürt’üz. Kobanê gibi bize de yardım edin!”

Haberde Efrin bölgesinde bulunan Kürt Dağı’nda çok sayıda Kürt köyü bulunduğu hatırlatılarak, Hamza Birliği\'nin, sözkonusu bölgedeki köyleri korumak için oluşturulan Kürt savaşçılardan oluştuğu bilgisi veriliyor.

Kürt Dağı bölgesi, Lazkiye’nin stratejik alanlarını içine alıyor ve Aleviler’in yaşadığı bölgeye kadar uzanıyor. Kürt Dağı’nın güney ve kuzeyinde ise Suriye rejiminin kontrolündeki Türkmen Dağı bulunuyor.

Bir süredir Kürt Dağı’na saldıran Suriye Ordusu, halkın Türkiye’ye göç etmesine sebep oluyor.

Kürt Dağı, Arapça “Cebel Ekrad”, Kürtçe\'de ise “Çiyayê Kurmênc” olarak biliniyor.

Şırnak'ın İdil ilçesinde bir genc daha öldürdü Şırnak'ın İdil ilçesinde bir genc daha öldürdü
Rûdaw
Bu haber toplam: 9412 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:04:29:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x