Salih Müslim: Demokratik özerklik projemiz Suriye'nin yol haritası olacak

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim verdiği bir söyleşide Rojava Peşmergeleri diye bir askeri gücü tanımadıklarını belirterek, Özerk Yönetim projesinin Suriye\'deki diğer bölgelere de yayılacağını ve Suriye krizinin çözülmesi için yol haritası olacağını söyledi.

06.10.2015, Sal - 09:16

Salih Müslim: Demokratik özerklik projemiz Suriye'nin yol haritası olacak
Haberi Paylaş

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim’in Ara news ajansıyla yaptığı söyleşide Kürdistan Bölgesi’nde eğitilen Batı Kürdistanlı peşmergelere atıfta bulunarak, “Rojava Peşmergeleri adı altında bir askeri gücü tanımadıklarını,” belirtti.

Salih Müslim, “sadece Kürdistan Bölgesi’ndeki Kürt Peşmerge güçleri Bakanlığı’nı tanıdıklarını ve resmi olarak onlarla ilişkide bulunduklarını,” ekledi.

Müslim’in Haseke bölgesi Rumelan şehrinde geçenlerde düzenlenen PYD 6. Kongresi arasında bu sözleri dile getirdi.

Suriye’de çözüm için yol haritası

PYD öncülüğündeki Özerk Yönetim projesinin Suriye’deki diğer bölgelere de yayılacağını ileri süren Müslim, “Sahip olduğumuz deneyim, Suriye krizine politik bir çözüm bulmak için bir yol haritası olacaktır,” şeklinde konuştu.

Müslim, söyleşisinin sonunda Birleşmiş Milletler Suriye temsilcisi Steffan de Mistura’ya, kendisini desteklemek ve Suriye’nin potansiyel geçiş döneminde etkili bir rol oynamak için söz verdiğini açıkladı.

PYD’nin 6. Kongresi

PYD’nin 6. Kongresinin, parti tüzüğüne göre her üç yılda bir gerçekleştirilen periyodik kongre olduğunu dile getiren Müslim’e göre konferansta üyeler partinin geleceğe dönük politika ve projelerini inceleme fırsatı buldular:

Konferansın zamanında gerçekleşmesinin Orta Doğu, Suriye ve özellikle Kürt bölgesinde kararlı ve duyarlı bir dönem yaşanıldığı için çok önemli,” olduğuna dikkat çeken Müslim, Kürt bölgelerinin IŞİD teröristlerine karşı devasa bir savaş karşısında bulunduklarını söyledi.

Müslim, konferansa Kürdistan Bölgesi’ni temsilen Kürdistan Demokrat Parti (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) önde gelen Kürt yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştiğine vurguda bulundu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4647 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:01:43:08
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x