Suriye İçişleri Bakanı PYD ve PKK ile görüştü

Suriye\'de Beşşar Esad rejiminin İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed İbrahim el Şaar\'ın ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde, PYD ve Kandil\'den gelen heyetlerle görüştüğü iddia edildi.

17.01.2016, Paz - 14:01

Suriye İçişleri Bakanı PYD ve PKK ile görüştü
Haberi Paylaş

Suriye Yerel Koordinasyonu Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada, rejimin el Şaar\'ın, Demokratik Toplum Hareketi’nin(TEV-DEM) lideri Aldar Xelil, PYD\'nin silahlı gücü YPG\'nin sözcüsü Redur Xelil ile Kandil Dağı’ndan gelen ve ismi açıklanmayan PKK temsilcileriyle, Haseke kentinin Kadur mahallesindeki YPG karargahında bir araya geldiği belirtildi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim\'in toplantıda yer almadığı kaydedilen açıklamada, \'\'Toplantıda, içişleri bakanı, PYD ve PKK\'li yetkililerin, Haseke kenti ve Kamışlo ilçesinin durumunu değerlendirdi.

Katılımcılar, ayrıca Rusya’nın görüşmelerde Esad rejimi ile Kürt temsilcileri arasında bir uzlaşmaya varılması amacıyla, PYD tarafından temsil edilen Kürtlerin katılımı talebini de ele aldılar\'\' ifadesine yer verildi. LCC açıklamasında, Şaar\'a, Kamışlo askeri havaalanından toplantının yapıldığı karargaha kadar askeri güvenlik araçlarının eşlik ettiği ifade edildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 20271 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:06:51:35
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x