Türk Genelkurmay Başkanı'ndan PYD'ye tehdit

PYD’nin Fırat’ın batısına geçmesine asla izin vermeyeceklerini, mutlaka çekilmek zorunda bırakacaklarını söyleyen Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgenal Hulusi Akar, bunun aksi bir gelişme olduğu taktirde gerekeni yapacakları tehdidinde bulundu.

30.08.2016, Sal - 07:28

Türk Genelkurmay Başkanı'ndan PYD'ye tehdit
Haberi Paylaş

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge \"IŞİD değil PYD ateş açıyor\" başlıklı bugünkü yazısında Türkiye Genelkurmay başkanı Hulusi Akar\'ın sözlerine yer verdi.

Makalede, TSK\'nin Menbic ile Cerablus arasında YPG ile çatışması ile ilgili, \"PYD’nin Fırat’ın batısına geçmesine asla izin vermeyeceklerini, mutlaka çekilmek zorunda bırakacaklarını\" dile getiren Genelkurmay Başkanı\'nın, \"Çekilmedikleri taktirde gerekeni yapacakları\" tehdidinde bulunarak, \"Çekilecekler. Yoksa!...\" şeklinde sözlerine yer verildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan\'ın, darbe girişiminden sonra ilk gezisini Antep’e yaptığını, burada düzenlenen Demokrasi mitinginde meydanın hıncahınç dolduğunu dile getiren Çekirge, Cumhurbaşkanını bekleyenler arasında bulunan Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile yaşadığı sohbeti okurlarına aktardı.

Suriye\'deki çatışmalara dair olarak da \"IŞİD\'in değil PYD\'nin ateş açtığını\" iddia eden Akar, ​Fırat Kalkanı\'nın askeri açıdan tam istedikleri gibi, planlandıkları gibi geliştiğini vurguladı.

Suriye\'de bulunan Türk birliklerine bazı saldırılar olduğunu dile getiren Akar, bu saldırıların IŞİD\'ten değil PYD\'den geldiğini iddia etti ve Türk birliklerinin de bu saldırılara en sert şekilde cevap verdiklerini belirtti.

Kürtlerin Fırat’ın batısı için ısrarlı olduklarını, bu saldırıların nedeninin bu olduğunu söyleyen Akar, bütün dünyanın bu harekâtla Türkiye’nin kararlılığını gördüğünü ve bakışlarının değiştiğini ileri sürdü.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 11705 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:20:06
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x