YPG: 83 örgüt üyesi öldürüldü

YPG Genel Komutanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Suk\'a ait örgütlerin 27 nisanda başlattığı saldırının kırıldığını, 83 örgüt üyesinin öldürüldüğünü, 66 örgüt cenazesinin ellerine geçtiğini duyurdu.

28.04.2016, Per - 17:49

YPG: 83 örgüt üyesi öldürüldü
Haberi Paylaş

Suriye’de ateşkesin yürürlüğe girdiği andan itibaren QSD çatısı altında yer alan YPG/J güçleri olarak ateşkese bağlı kaldık.örgüt gruplarının güçlerimizin noktalarına yönelik saldırıları hiç durmadığı halde güçlerimiz sadece meşru savunma haklarını kullandı.

27 nisan 2016’da bu örgüt üyeleri Demokratik Suriye Güçleri (QSD) çatısı altında savaşan birliklerimizin noktalarına saldırmıştır. Örgütlerin bu saldırısındaki amaç Erfat (Til Rifet) kasabası ile Arfed ile Eyn Deqnê köyü arasındaki Beradê noktasını ele geçirmekti. Saat 09.30’da başlayan saldırıda örgüt üyeleri Eyn Deqnê köyüne tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlarla donanmış olan 500’ün üzerinde örgüt üyesi yer almıştır. Birliklerimiz bu saldırılara sert yanıt verirken bölgede çok şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşana bu şiddetli çatışmalarda 83 örgüt üyesi öldürülmüş ve 66 örgüt üyesinin cenazesi de güçlerimizin eline geçmiştir. Çatışmalarda ayrıca yüzlerce örgüt üyesi yaralanmıştır.

Yaşanan bu çatışmalar sonucunda güçlerimiz örgüt üyelerinin bütün saldırılarını kırarak örgüte ağır darbeler vurmuştur. Bu çatışmalarda güçlerimizin ele geçirdiği malzemeler ise şunlardır:

4 adet B-7 haşvesi

66 adet Kalaşnikov silahı

254 adet Kalaşnikov jarjörü

6 roket

9 Telsiz cihazı

17 el bombası

Darbelenen askeri araçlar

Bu çatışmalarda 2 askeri araç ile bir adet BKC silahı ve 8 adet B-7 roketatar imha edilirken, BMB (Panzer) tipi bir zırhlı araç da darbelenmiştir.

11 YPG’li savaşçımız Şehit düşmüştür

Yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda örgütlerin saldırıları püskürtülerek kirli planın boşa çıkarılmasında kahramanca savaşan 11 savaşçımız Şehit düşmüştür. Bu arkadaşlarımızın sergiledikleri büyük kahramanlık sayesinde bu çatışmalardan güçlerimiz üstün ayrılmayı başarmıştır.

Bu vesileyle tüm şehit ailelerimize ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 24541 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:22:57:12
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x