YPG 13 Örgütle anlaştı

Suriye’nin Halep kentinde YPG, aralarında El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi’nin de bulunduğu 13 silahlı örgüt ile anlaştı.

04.05.2015, Pts - 08:55

YPG 13 Örgütle anlaştı
Haberi Paylaş
YPG: Haleb’teki iddialar soruşturuluyor

YPG Heleb Genel Komutanlığı, Asayiş güçleri ile ilgili 2 gün önce ortaya atılan iddiaların tamamen fitne amaçlı olduğunu ve bunun rejim ile bazı sözde muhalif gruplara hizmet etmekten öteye bir anlam taşımadığını bildirdi. YPG, iddia edilen olayın da Asayişle birlikte soruşturulduğunu duyurdu.

YPG Heleb Genel Komutanlığı yazılı bir açılma yayınlayarak, bir süredir Heleb’te rejim güçleri ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirterek, “Yaşanan çatışmalar yüzünden binlerce sivil insanın evlerini terk ederek göç ettiler. Bizde YPG güçleri olarak Şêxmeqsûd mahallesinin tüm savunma sorumluluğunu üzerimize aldık. Onun içinde Şêxmeqsûd mahallesi Heleb’in en güvenili mahallesidir” dedi.

YPG Helep Komutanlığı açılamanın devamında 2 gün önce basın yayın organlarında yer alan iddialara yer verilerek şunlar dile getirildi, “2 gün önce bazı basın yayın organlarında Şêxmeqsûd mahallesinde gerçekleşti iddia edilen olay gerçeklikten uzaktır. Bunun üzerine araştırma yaptık ve Asayiş güçleri ve Asayiş merkezi yetkilileri ile birlikte soruşturma başlattı. YPG olarak birincil amacımız Şêxmeqsûd mahallesindeki tüm oluşumları korumaktır.

YPG olarak bu görev ve sorumluluğumuz gereği, bölgedeki tüm halkları sonuna kadar koruyacağımıza söz veriyoruz.”

Öte yandan Suriye’nin Halep kentinde YPG, aralarında El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi’nin de bulunduğu 13 silahlı örgüt ile anlaştığı iddia edildi.

Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrefiyye mahallelerinde, Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) askeri kolu olan Halk Savunma Birlikleri (YPG), uygulamalardan rahatsız oldukları gerekçesiyle karşısında birleşen rejim karşıtı 13 silahlı örgütle anlaşmaya vardı.

Sözkonusu anlaşmaya göre; Şeyh Maksud Mahallesi’nde bir İslamcı muhalif kadının yaşadığı belirtilen hakaret iddialarıyla ilgili soruşturma açılacak ve 2 örgütten oluşan bir soruşturma komisyonu kurulacak.

Kadına hakaret ettiği öne sürülen YPG’ye bağlı asayiş güçleri, muhaliflerin kurduğu mahkemeye sevk edilecek.

YPG’nin elinde olan tutuklular serbest bırakılacak ve muhalifler istediği zaman Şeyh Maksud’a girip çıkabilecek.

Şeyh Maksud özerk değil, Halep’in bir mahallesi olarak kabul edilecek.

Halep’in Kuzeydoğusunda yer alan Şeyh Maksud ve Eşrefiyye mahalleleri, 2012 yılından bu yana YPG\'nin kontrolünde bulunuyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4778 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:23:42:46
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x