YPG: Kimse topraklarımızdan çekilmemizi beklemesin

YPG Sözcüsü Redur Xelil, Türkiye’nin Cerablus’a yönelik operasyonuyla beraber üst üste yapılan \'YPG Fırat’ın doğusuna geçmelidir\' açıklamalarına karşılık, \'Kimse bize kendi topraklarımızdan geri çekilmemizi isteyemez\' dedi.

24.08.2016, Çar - 19:59

YPG: Kimse topraklarımızdan çekilmemizi beklemesin
Haberi Paylaş

Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan YPG Sözcüsü Redur Xelil, Türkiye’nin Cerablus operasyonu ile IŞİD’i değil asıl olarak Kürtleri hedef aldığını savundu ve şöyle konuştu:

“Biz Fırat’ın batısında, Demokratik Suriye Güçleri içinde yer alıyoruz. Orada kendi topraklarımızda bulunuyoruz. Bazılarının isteği doğrultusunda kendi topraklarımızdan çıkmayız. Biz ne Türkiye ne de başka bir gücün isteği doğrultusunda hareket etmeyiz.

“Güçlerimiz orada kalacaklardır ve herhangi bir geri çekilme söz konusu olmayacaktır. Hiç kimsenin ‘YPG oradan geri çekilsin’ dayatmasında bulunma hakkı yoktur ve biz bunu kabul etmeyiz.dedi

Cerablus’a yönelik operasyonun başlamasıyla beraber Türkiye’den ardı ardına “YPG Fırat’ın doğusuna geçmelidir” açıklamaları yapıldı.

Konuyla ilgili ilk açıklama sabah saatlerinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu\'dan geldi. Çavuşoğlu “YPG güçleri Fırat’ın doğusuna geçmelidir, aksi takdirde Türkiye olarak gereğini yaparız” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “ABD ile, PYD unsurlarının Fırat’ın batısına yayılmamaları ve faaliyet içerisine girmemeleri konusunda mutabık kaldıklarını\" söyledi.

Konuyla ilgili konuşan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ise, “Kürt güçlerinin Fırat\'ın batısına hiçbir şekilde geçmemeleri gerektiğini\" vurguladı ve \"geçtikleri takdirde ABD tarafından desteklenmeyecekleri” uyarısında bulundu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 28979 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:07:33:17
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x