YPG’den Suriye ordusuna: Kuşatıldınız, silahlarınızla teslim olun

Halk Savunma Birlikleri (YPG), Suriye ordusuna silahlarıyla birlikte teslim olma çağrısı yaptı.

22.08.2016, Pts - 09:54

YPG’den Suriye ordusuna: Kuşatıldınız, silahlarınızla teslim olun
Haberi Paylaş

Rojava’nın Haseke kentindeki Neşwa Mahallesi’nde YPG ile Suriye ordusuna bağlı Ulusal Savunma güçleri arasında ağır çatışmalar yaşanıyor.

Edinilen bilgilere göre YPG, Suriye ordu güçlerine haber yollayarak YPG savaşçıları tarafından dört yanlarının kuşatıldığını ve her hareketliliklerinin keskin nişancıların hedefinde olduğu uyarısında bulundu ve rejim güçlerini silahlarıyla birlikte teslim olmaya çağırdı.

YPG ayrınca yaptığı uyarıda, Heseke’ye çok sayıda güç kaydırdığını, rejim güçlerinin teslim olması halinde barışçıl ve kardeşçe diyaloga geçmeye hazır olduğunu aksi taktirde askerlerin kendilerini ölü saymaları gerektiğini vurguladı.

16 ağıstosta başlayan YPG –Rejim çatışmalarında ilk defa ağır silahlar kullanıldı. O bölgede sık sık küçük çaplı çatışmalar yaşanıyordu ancak rejim ordusu, ilk defa YPG’nin kontrolünde bulunan bölgelere hava saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırılar sonucunda 11’i çocuk 27 sivil ve yedi YPG’li yaşamını yitirdi. Çıkan çatışmalarda 15 ordu askeri öldürülürken 23’ü de YPG tarafından esir alındı. Öte yandan onlarca sivil yaralandı binlercesi de göç etmek zorunda kaldı.

K24
Bu haber toplam: 36661 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:35:18
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x